Sesini duyurmak için 2 bin 200 km yürüyecek

Pankreas hastası oğlunun tedavi masraflarını karşılayamayan ve sesini duyurabilmek için 3'üncü kez Adana'dan yola çıkıp 38 gün boyunca yürüyerek Malkara'ya ulaşan Ahmet Sönmezer (53),

GÜNDEM 4.10.2019 16:57:00 0
Sesini duyurmak için 2 bin 200 km yürüyecek

Adana’da pankreas rahatsızlığı nedeniyle hastanede yatan oğlu Uğurcan Sönmezer'in (26) tedavi masraflarını karşılayamayan baba Ahmet Sönmezer (53), sesini duyurabilmek için Adana’dan Edirne’nin İpsala ilçesi sınır kapısına yürüdü. Sınır kapısından dönerek Ankara’ya doğru yürüyüşe geçen ve 27 Ağustos günü yola çıkan baba, yaklaşık bin 500 kilometrelik yolu 38 günde yürüyerek Malkara’ya geldi.

 

‘OĞLUMUN HASTALIĞI İLERLEDİ VE TEŞHİS KONULDU’

 

Gece Malkara’da bir camide konakladığını ve yaya olarak Ankara’ya gitmek üzere elindeki pankart ve bir poşet ile tekrar yürüyüşe geçtiğini belirten baba Ahmet Sönmezer, “Benim tek amacım oğlumu iyileştirmek. Oğlum 2 yıl önce askerdeyken rahatsızlandı. İlk etapta pankreasında iltihap ve kanallarında taş vardı. Oğlumun hastalığı ilerledi ve tıp dilinde otoimmün pankreas teşhisi konuldu. Kendim yeşil kartlıyım. Hiçbir gelirim yok. İşim gücüm de yok. Adana ve Ankara’da biri bayan profesör ve diğer profesörlerin yardımlarıyla ve onların sayesinde oğlumun tedavisi yapıldı. Bu profesörlerin dışında bana kimsenin faydası olmadı.” dedi.

 

‘SAYIN CUMHURBAŞKANIMDAN RANDEVU İSTİYORUM’

 

Ardından başka sıkıntıların çıktığını söyleyen Sönmezer “Ben daha sonra Cumhurbaşkanlığı külliyesine gittim. Orada CİMER kuruluşumuz var. Ben orada dilekçe yazdım. Dilekçeme dönüş olmadı. Ben o yüzden sizin aracılığınızla Sayın Cumhurbaşkanımdan randevu istiyorum. Ben Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmek istiyorum. Benim bir vatandaş olarak sıkıntılarım var. Hem de bunca gün yürürken yolda vatandaşların talepleri var. Hem de Sayın Cumhurbaşkanımıza onları ileteceğim. Kendisini görmek istiyorum. Ben bu ülkenin bir vatandaşıyım. Oğlumun sağlığı var. Bire bir Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmek istiyorum. Ziyarette bulunmak istiyorum. Gerçekten çok memnun olurum.” dedi.

 

‘ÖMRÜMÜ VERDİĞİM PARTİMDEN BEKLİYORDUM’

 

Üyesi olduğu CHP'den destek görmediği için partisinden istifa ettiğini dile getiren Sönmezer, “Daha sonra ben Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanlığına gittim. Oğlumun durumunu belirttim. 10’uncu katta genel başkan yardımcılarıyla görüştüm. Oğlun için her şeyi yaparız dediler ve yaptılar. Bu durumdan benim ömrümü adadığım Cumhuriyet Halk Partisi utansın. Oğlumun pazartesi günü itibariyle hastaneye yatışı yapıldı. Tedavisine devam ediliyor. Ama ben bunu gerçekten ömrümü verdiğim Cumhuriyet Halk Partisi’nden bekliyordum.” dedi. 

 

‘ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK’

 

Sönmezer, “Bence gerçek adalet yürüyüşü budur. Ben yaklaşık 40 günden bu yana yoldayım. 1500 kilometreyi geçmiş de olabilir. Yaya olarak yürüyorum. Ben şuanda Tekirdağ’ın Malkara ilçesindeyim buradan kesinlikle yaya olarak istikamet İstanbul ve İstanbul’dan da direk istikamet Ankara’ya gideceğim. Ankara’ya gidip orada Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi önüne gideceğim. Oğlum, evladım için yürüyorum. Oğlumun tedavisi için yürüyorum. Ölmek var, dönmek yok amacıma ulaşana kadar yürüyeceğim. Ben başka bir şey istemiyorum. Her şey oğlum için.” dedi.

 

‘KEMİKLERİM SIZLIYOR. AYAKLARIM PATLADI’

 

Yolculuk sırasında yaşadığı zorluklardan da bahseden Sönmezer, “27 Ağustos’tan beri yürüyorum. 27’sinde Adana’dan çıktım. 1500 kilometre yürüdüm. İpsala sınır kapısına geldim. Ve geri gidiyorum. İnanın kemiklerim sızlıyor. Ayaklarım patladı. Her gittiğim yerde yolumun üzerindeki hastanelerde pansuman yaptırıyorum. İlaçlarım sırt çantamda var. Bazen pansumanımı kendim yapıyorum.” dedi.

 

‘O ZAMAN O 7 MADDE GÖSTERMELİK Mİ?’

 

Baba Ahmet Sönmezer son olarak, “Ben bu yolu yürüyerek şuna tepki vermek istiyorum. Oğluma ve canıma, ömrümü verdiğim partim daha sahip çıkmadı. Partilinize bile sahip çıkmıyorsanız Türkiye de başka hiç bir vatandaşınıza sahip çıkamazsınız. O zaman bu belediye başkanlarıyla yapılan bu 7 madde içi boş bir şeydir. Göstermelik bir şeydir.” dedi. Sönmezer, daha sonra Malkara – Tekirdağ Kara yolunu takiben Ankara’ya gitmek için yürüyüşe geçti.

 

Haber / Murat YAYIN