Yenilenen spor ve jimnastik salonunun açılışı yapıldı

Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun alt katında yer alan spor salonu yenilendi. Salona yeni jimnastik aletleri ve engelli öğrenciler için spor aletleri konuldu. Eaton firmasının spor salonunun açÄ

GÜNDEM 3.10.2019 15:03:00 0
Yenilenen spor ve jimnastik salonunun açılışı yapıldı

Yenilenen spor salonunun açılışı dün saat 13.00'da yapıldı. Açılışa, hayırsever Serkan Karagöz, Okul Müdürü Mustafa Dinç, Eaton Fabrika Müdürü Zeki Dinç, Eaton İdari İşler Müdürü Semih Karagöz, öğretmenler ve özel öğrenciler katıldı. Açılışta, sporun özellikle özel çocukların bedensel enerjilerinin ve ruhsal gerilimin boşaltılmasını sağlayan tedavi edici bir yönünün olduğuna dikkat çekilerek, özel çocuklar için sporun çok önemli olduğuna değinildi.

 

 

'BENCE EN ÖZEL KURUMUZ'

 

Açılış konuşmasını Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Okulu'nun Müdürü Mustafa Sevinç yaptı. Sevinç, "Eaton ailesine şükranlarımı sunuyorum. İçinde bulunduğumuz kurumun 2016 yılından beri müdürlüğünü yürütmekteyim. Eaton ailesinin destekleriyle değişik projeleri hayata geçirdik. Bugün açılışını yaptığımız spor ve jimnastik salonu bunlardan bir tanesi. Çok büyük bir alana hizmet eden bir kurumuz. Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’ı hesapladığımız zaman yaklaşık bin nüfusun özel çocuklarına özel çocuklarına hizmet eden tek kurumuz, bence en özel kurumuyuz. Bugün açılışını yapacağımız spor ve jimnastik salonunun çocuklarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi.

 

'OKULU YAPTIRIP KENARA ÇEKİLMEDİK'

 

ayırsever Serkan Karagöz konuşma yaptı. Karagöz, "Bu okulu yapmaya karar verdiğimizde aslında önce normal bir ilkokul ve ortaokul yapmaya karar verdik ama dönemin Tekirdağ Valisi Çerkezköy'de engelliler okuluna acil ihtiyaç olduğunu söyledi. ‘Siz engelliler okulu yaptırın’ dedi ve biz o gün ikna olduk. O gün bu okulu yaptırmaya karar verdik. Tabi ki çok zorluklar yaşadık. Özellikle hayırsever olmak gerçekten zor bir olay. Kolay değil yaşamayan bilmez. Biz buna rağmen diğer hayırseverler gibi ‘biz okulumuzu yaptırdık’ deyip kenara çekilmedik. Her zaman sevgili müdürümüzle birlikte, öğretmenlerimizle, çocuklarımızla yakından ilgilenerek onlara daha iyi hizmetleri vermeye çalışıyoruz. Hepinizin bildiği gibi devletimizin olanakları kısıtlı. Okulumuza bir temizlik elemanı dahi alamıyoruz. Bir tane temizlik elemanımız var ikincisini üçüncüsünü alamıyoruz. Bizdeki engelli çocuklarımızın maddi durumları da belli. Okul aile birlikleri de bir şey toplayamıyorlar. Dolayısıyla özel kurumlardan rica ediyoruz onların yardımlarıyla bir şekilde ayakla kalmaya çalışıyoruz” dedi.

 

'BU TAŞIN ALTINA HEPİMİZ ELİMİZİ KOYMALIYIZ'

 

Karagöz konuşmasında, "Biz, Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nun bir hayırseveri olarak her zaman çocuklarımızın yanındayız. Onlarla sürekli her konuda ilgileniyoruz. Ama bu arada benim haricimde birçok özel kuruluş. Onlardan bir tanesi Eaton. Onlar bize, kurumumuza katkıda bulunarak spor salonumuzu desteklediler. Bundan dolayı Eaton ailesine, başta müdür bey olmak üzere diğer emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bence bu sadece Eaton firmasıyla da kalmamalı. Bu konu ile ilgili biz tüm Çerkezköy'deki özel sektörlerden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz. Çünkü bu taşın altına hepimiz elimizi koymalıyız. Başka bir Türkiye yok. Bu Türkiye'deki bizim evlatlarımızın özellikle engelli çocuklarımızın çok büyük desteğe, ilgiye, alakaya ve çok büyük yardımlara ihtiyaçları var. Bununla ilgili tabi ki devletimizden Çerkezköy'deki sayın Kaymakamımızdan, İlçe Milli Eğitim Müdürümüzden, özellikle sayın Valimizden çok büyük yardım görüyoruz. Onlar bize bu konuda her zaman destek veriyorlar. Bu devletin desteği. Ondan dolayı onlara da teşekkür ediyoruz. Onlara da müteşekkiriz." ifadelerine yer verdi. 

 

'GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRMELİYİZ'

 

Cansu Başaran ve Yelda Berksoy’un sunumunun ardından konuşan Eaton Fabrika Müdürü Zeki Dinç de, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Katkımız olduysa eğer çocuklarımızı mutlu edebildiysek bu bizi çok daha fazla mutlu eder. Destek olmaya çalışıyoruz ve bundan sonra da devam edeceğiz. Bugün çocukları mutlu görmekten dolayı çok sevinçliyim. Bu mutluluğa katkı sağlamak bence çok önemli." İfadelerini kullandı. Eaton İdari İşler Müdürü Semih Karagöz ise, "Hizmetleri tek bir noktaya odaklamaktansa bütün hepimiz hep beraber Türkiye'de güçlerimizi birleştirip öğrencilerimize çok daha güzel imkanları sunmak için hem şirketler, hem kamu kurumları hem de hayırseverler olarak bir araya gelip böyle çok güzel hizmetler yapmaya devam etmeliyiz. Böyle güzel projelerin, hizmetlerin  destek görmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından özel öğrenciler spor salonunda katılımcılarla birlikte spor yaptı.

 

Haber / Buse SERİN