Yabancı uyruklu dilenci hakkında işlem yapıldı

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yürüttükleri denetim ve takipler sonucu Pakistan uyruklu bir kişiyi dilenirken yakaladı. Pakistan uyruklu dilencinin üzerinden 510 Türk Lirası ele geçirildi.

GÜNDEM 3.10.2019 14:59:00 0
Yabancı uyruklu dilenci hakkında işlem yapıldı

Zabıta ekipleri, Çorlu'nun en işlek caddelerinden biri olan Fatih Caddesi Çerkezköy yolu üzerindeki trafik ışıklarında tekerlekli sandalyede vatandaşların hassasiyetlerini, dinî ve vicdani duygularını kullanarak dilenen Pakistan uyruklu M.S.G.'yi takibe aldı. Ülkemizde kaçak olarak bulunduğu belirlenen ve tekerlekli sandalye ile dilenen Pakistan uyruklu M.S.G. yakalanırken, yapılan aramada dilencinin üzerinden 510 Türk Lirası çıktı.

 

SINIR DIŞI EDİLECEK

 

Dilencinin 510 Türk Lirasını yaklaşık 3 saat içerisinde toplandığı öğrenilirken, Zabıta Müdürlüğü ekipleri 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 33. maddesi ve 2. fıkrası gereği ele geçirilen 510 Türk lirasını tanzim ettiği tutanakla birlikte mülkiyetin kamuya geçirilmesi için Belediye Encümeni’ne sevk etti. Pakistan uyruklu dilenci işlemlerin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilmek üzere emniyet güçlerine teslim edildi. Yetkililer “Vatandaşların bu tür olaylara karşı daha dikkatli olmaları gerekiyor. Dilencilere karşı yürüttüğümüz mücadeleyi şehir genelinde yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Emre BOZ