Üç trimesterde güncel yaklaşımlar

Türkiye Meternal Fetal Tıp ve Perinatoloji Derneği Marmara Bölgesi Çalışma Grubu tarafından düzenlenen "Üç Terimesterde Güncel Yaklaşımlar" programına Trakya Üniversitesi ev sahipliği yaptÄ?

GÜNDEM 2.10.2019 17:43:00 0
Üç trimesterde güncel yaklaşımlar

Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda düzenlenen programa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir ile akademisyenler ve Tıp Fakültesi öğrencileri katıldı.

 

11-14 HAFTA TARAMA VE ÖNLEME STRATEJİLERİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın birinci oturumunda hamilelikte rutin olarak yapılması gereken testler, kan sayımı, fetal sağlığının değerlendirilmesi, anne ve bebek arasındaki uyum ve ultrason üzerine bilgi verildi. Oturum başkanlığını Prof. Dr. Yalçın Kimya ve Dr. Cenk Sayın’ın yaptığı oturumda; Dr. Bilge Çetinkaya “Rutin Olarak Hangi Testler Yapılmalı ve Tedaviler Planlanmalı”, Dr. Cem Batukan “11-14 Hafta Tarama ve Önleme Stratejileri”, Dr. Ahmet Gül “Fetal Kardiak Değerlendirme”, Dr. Yasemin Doğan “Fetal Kranial Değerlendirm”, Dr. Atıl Yüksel “cfDNA: Kime, Nasıl İstenmeli?” isimli bilimsel sunumları yaptı.

 

TARAMA TESTLERİ NE KADAR GÜVENLİ?

 

İkinci oturumda hamilelik tarama testlerinin ne kadar güvenli olduğu, hamilelik sürecinde kardiak değerlendirilme, uzman hekimin sorumlulukları, normal gitmeyen hamilelik sürecinde erken teşhis ve anneyi bilgilendirme üzerine bilgi verildi. Oturum başkanlığını Dr. Recep Has ve Dr. Mehmet Uludoğan’ın yaptığı oturumda; Dr. Aytaç Yüksek “Tarama Testleri: Ne Kadar Güvenilir?”, Prof. Dr. Yalçın Kimya “Kardiak Değerlendirme”, Dr. Halil Aslan “Nörosonografi: Uzman Hekimin Sorumlulukları”, Dr. Zeki Şahinoğlu “Ürogenital Anomaliler” isimli bilimsel sunumları yaptı.

 

3 OTURUM HALİNDE YAPILDI

 

Üçüncü oturumda Erken ve Geç Preeklampside yönetim, hamilelikte hipertansiyon, risk faktörleri, doğumun yönetimi ve zamanı, kan analizi, hamileliğin devam ettiği süreçte anne ve fetusa olumsuz etkilerinin olabileceği durumda yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi. Oturum başkanlığını Dr. Rıza Madazlı ve Dr. Ebru Çelik’in yaptığı oturumda Dr. Gökhan Yıldırım”Erken ve Geç Preeklampside Yönetim”, Dr. İbrahim Kaleoğlu “IUGR Yönetimi, Ne Zaman Doğum Yaptırmalı”, Dr. Özlem Pata “Doğum İndüksiyonu Eylemin Yönetimi”, Dr. Betül Acunaş “Petermde Sorunlar, Yaklaşım Değişti mi?” isimli sunumları gerçekleştirdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ