Avrupa'nın göbeğinde naylondan tahtayla ders yapıyorlar

Açılışını geçtiğimiz haftalarda TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop tarafından yapılan Yusuf Şenel Ortaokulu'nun bazı sınıflarında, öğrenciler tahta yerine karton üzerine çekilen n

GÜNDEM 29.09.2019 17:30:00 0
Avrupa

2019-2020 eğitim öğretim yılına sancılı başlayan Çerkezköy bir yandan derslik açığını kapatmaya çalışırken bir yandan da artan nüfusa paralel olarak öğrencilerin derslik ihtiyaçlarının karşılanması noktasında sorunlarla boğuşuyor. Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ile birlikte AK Partili milletvekillerin art arda yaptıkları okul açılışlarında bürokratlar açılış kurdelesini keserken yer bulamazken sınıflarda tahta yerine karton üzerine çekilen naylon branda ile ders yapmak zorunda kalan öğrencilerin ihtiyaçları ise yetkililer tarafından görmezden geliniyor.

 

“AKILLI TAHTAYI BIRAKIN KARA TAHTAYA MUHTACIZ”

 

Geçtiğimiz günlerde görkemli açılışı yapılan Yusuf Şenel Ortaokulu’nda bulunan bu ilkel yazı tahtasına isyan eden veliler “Siyasiler bizim gözümüzü boyayacağına hayırseverlerimizin yaptığı kadar hayır yaparak bir tahta alarak çocukların ihtiyaçlarına cevap versinler. Akıllı tahtaların konuşulduğu günümüzde akıllı tahtayı bırakın kara tahtaya muhtacız. Öyle ki okul idarecileri ve okul yöneticileri naylon poşetlerle karton üzerine duvara gerdikleri sözde tahtayla öğrencilere eğitim veriyorlar. 3 haftayı geride bırakan Çerkezköy Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 4. haftada buna nasıl bir çözüm bulacağını merak ediyoruz. Sınıfta tahta yok, okulda Mustafa Şentop açılışa gelecek diye takılan turnike söküldü. Kantin yok, yemekhane yok. Öğrenciler öğlen yemeğini dışarıda kontrolsüz şekilde okulun etrafında yer alan seyyar satıcılardan karşılıyorlar. Bütün bu çıplaklığı gören yetkililer ise adeta gözlerini kapatıp vazifesini yapıyorlar” diyerek duruma tepki gösterdiler. Yetkililer tahta ihalesini alan firmanın sözleşmeye aykırı davrandığını, bunun için yasaların gerektirdiği şekilde gerekli yasal işlemin yapılacağını belirttiler.

 

Haber / Şaban KARDEŞ