Gösteri uçuşu yaptılar

Türkiye Drone Yarışçıları Derneği üyesi 10 pilot Süleymanpaşa Barbaros Mahallesi'nde bulunan Avrupa'nın en büyük 2. konteyner limanı Asyaport'da gösteri uçuşları yaptı. Pilotlar, dev v

GÜNDEM 29.09.2019 17:41:00 0
Gösteri uçuşu yaptılar

Limanda gösteri yapan drone pilotlarından 11 yaşındaki Batu Erilkun, 15 Eylül’de Atatürk havalimanında yapılan Türkiye Drone Şampiyonası’nda üçüncü olarak ilk ve en genç milli drone sporcusu olmaya hak kazandı. Erilkun'un limanda yaptığı gösteri uçuşu ilgiyle izlendi.

 

“HEPİMİZ ÇOK HEYECANLIYIZ”

 

Kendileri için değişik bir önemi olan ve değişik engelleri bulunan Asyaport Limanı’nda uçuşlar yapacaklarını belirten Türkiye Drone Yarışçıları Spor Kulübü Başkanı Göksel Kervacı Binlerce konteynerın arasında ve dev bir şilebin üzerinde uçuşlar yapacağız. Daha önce farklı mekan ve yerlerde uçuşlar yaptık. Ancak burada daha önce hiç denenmemiş ve uçuş yapılmamış bir ortamda uçuş yapacağız. Bizim kullandığımız droneler çok yüksek manevra ve hız kabiliyetine sahipler. Saniyede 150-200 kilometre hıza kadar yükselebiliyorlar. Burada da bizler için çok farklı engeller, vinçler ve gemiler var. Hepimiz çok heyecanlıyız.” dedi.

 

YARIŞ DRONELARI ÇOK SÜRATLİ

 

Dernek olarak 3 yıldır faaliyet gösterdiklerini belirten Drone Yarışçıları Spor Kulübü Derneği üyesi Bahadır Sabaş da “Türkiye ve dünya drone şampiyonası yarışlarını gerçekleştirdik bu yıl. Bu sporun yaygınlaştırılması için çalışıyoruz. Daha önce limanlarda bir drone yarışı yapılmadı. Dernek olarak ilkleri başarmaya çalışıyoruz. Bugün de bu ilklerden birini Asyaport Limanında gerçekleştireceğiz. Yarış droneleri normal dronelerden çok farklı. Yarış dronelarını kontrol etmek çok zor çünkü çok süratliler” diye konuştu.

 

“LİMANDA UÇMALARI İÇİN İMKAN SAĞLADIK”

 

Türkiye'nin en büyük limanında drone pilotlarını ağırladıklarını belirten Asyaport Limanı Operasyon Müdürü Hüseyin Karaca “Türkiye ve Tekirdağ ekonomisine çok büyük katkılarımız var. Çevreye duyarlı ve çevreyi koruyan, çevreci bir liman olarak hizmet veriyoruz. MSC'nin en büyük gemileriyle konteynır taşımacılığında hizmet vermekteyiz” dedi. Drone pilotlarının yanına gelerek başarılar dileyen Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer ise Asyaport olarak farklı spor dallarındaki gençlere her zaman destek olmaya hazır olduklarını belirterek, bu gençleri ilk izlediğinde çok ilgisini çektiğini, kendilerine bir davette bulunarak limanda uçmaları için imkan sağladıklarını dile getirdi.

 

Haber / Emre BOZ