"Bizim güçlü savunma silahımız, yetişmiş insan gücümüzdür"

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan lise ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından yaptırılan ortaokulun açılış töreni dün TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop'u

GÜNDEM 27.09.2019 16:04:00 0

Dün saat 11:30’da Ticaret ve Sanayi Odası Trakya Anadolu Lisesi’nde düzenlenen açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “Bu gurur tablosunu sizlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Trakya Anadolu Lisesi’nin önce Çerkezköy’ümüze sonra ülkemize hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Allahtan diliyorum” dedi. 

 

“EĞİTİMİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Nitelikli bir eğitimin öncelikle nitelikli eğitim öğretim ortamları oluşturmaktan geçtiğinin bilincinde olduklarını kaydeden Kozuva, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu düşünceyle eğitime verdiği destek sadece bugünü değil geleceği düşünerek ve artarak devam edecektir.Nitelikli insan yetiştirmek hedefine ulaşmak için yalnız devletin yatırım yapmasını bekleyemeyiz. Odamız bu konuda önemli bir misyonu yerine getirmenin gururunu yaşıyor” dedi. Öğretmenlere de seslenen Kozuva “Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de ağır bir mesleği icra ediyorsunuz. Sizlere şahsım, ÇTSO, milletimiz ve ülkemiz adına şükranlarımızı sunuyorum. Bizler beşikten mezara kadar ilim öğrenmeyi emreden bir medeniyete sahibiz. Öğretmenlerimiz de bu medeniyetin mimarlarıdır” dedi. Gençlerin de bu bilinçle ve heyecanla derslerine sarılacağından kuşku duymadığını söyleyen Kozuva “Sizler bu şehrin ve Türkiye’nin geleceğini temsil ediyorsunuz. Yeni okulunuza, öğretmenlerinize ve derslerinize bu gözle bakacağınıza eminim. Daha gelişmiş, geleceğe umutla bakan Türkiye sizlerin omuzlarında yükselecektir. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, bugün olduğu gibi yarın da eğitimi desteklemeye devam edecektir” dedi. 

 

 

“ÜLKEMİZİN EN KALABALIK BÖLGESİ”

 

Açılışta konuşan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop da “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yaptırılan 43 derslikli okulumuzda bu yıl 374 evladımız öğrenim görecek. Gelecek yıllarda öğrencilerle beraber toplam kapasitesi bin 381’e ulaşacaktır. Tam gün eğitim öğretim yapacak okulumuzda aynı zamanda 3’ü rehber öğretmen olmak üzere toplam 82 öğretmenimiz görev yapacaktır” dedi. Marmara Bölgesi’nin ülkemizin en kalabalık bölgesi olduğunu söyleyen Şentop, “Bölgemizin en hızlı büyüyen şehri de Tekirdağımız. Bu yıl nüfusu 1 milyonun üzerinde. Ama süratle de artmakta. Çerkezköyümüzün nüfusu da 175 binin üzerinde” dedi. Çerkezköy Türkiye’nin üreten, istihdam yaratan ve katma değer oluşturan bir ilçesi olduğunu, nüfusun genç olması sebebiyle eğitim öğretim alanında yeni yatırımlara da daha fazla ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Şentop, “Bu ihtiyaçların giderilmesinde devletimizin en büyük yardımcısı hayırsever vatandaşlarımız, iş adamlarımız, esnaf ve ticaret odalarımız. Evlatlarımızın istikbali için bir tuğla da benden diyerek sorumluluk üstlenen herkese huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum” dedi. Kendisinin de uzun yıllar üniversite hocalığı yaptığını söyleyen Şentop, “Bu sebepledir ki ne zaman bir okul açılışına gitsem farklı bir heyecan ve mutluluk duyuyorum. İmkanı olan her kardeşimize, başta iş adamlarımız olmak üzere okul, sağlık ocağı, hastane, köprü, çeşme gibi hayırlı hizmetler yapmalarını tavsiye ediyorum. Türkiye ancak bu şekilde gelişip güzelleşecektir. Eğer aramızda bir yarış olacaksa hayırlı hizmetler yapmakta yarışalım. Çünkü bizler ilk emri oku olan rabbin dinine inanan insanların, böyle bir dinin mensuplarıyız. Öğrenmek de öğretmen ve okul ile olur. Her biri gözümüzün nuru olan evlatlarımız da maddi ve manevi gelişimlerini böylesine güzide eğitim yuvalarında sağlayacaklardır” dedi. 

 

“ÖĞRETMENLİK İNSAN YETİŞTİRME SANATIDIR”

 

Öğretmenliğin insan yetiştirme sanatı olduğunu kaydeden Şentop, “Ülkemiz genç ve dinamik bir nüfusa sahip. Bizim dünya milletler ailesi içindeki en büyük avantajlarımızdan birisi, belki de ilk sırada yer alanı nüfusumuzun genç olmasıdır. Geleceğimiz adına bizi umutlandıran bu tablo dünya milletler ailesi arasındaki en büyük güvencemizdir. İstiklal Savaşımızı yöneten ve Türkiye Cumhuriyetini kuran iradenin merkezi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak gayemiz, hedefimiz ülkemizin gelişmişlik seviyesini yükseltmektir. Bu noktada yasama, yürütme, yargı erkleri arasındaki ahenk son derece önemlidir. Cumhurbaşkanlığı sisteminin özünü oluşturan erklerin ahenkli uyumu ve uyumlu bir şekilde çalışması Türkiye’nin enerjisini gelişmeye odaklamasına fırsat veriyor. Yasama yürütme ve yargı erklerini önümüzdeki dönemde daha yoğun bir gündem bekliyor. 3 gün sonra TBMM yeni yasama yılı çalışmalarına başlayacak. Yargı reform paketi başta olmak üzere ekonomik ve sosyal kalkınmamızı ivmelendirecek yasal düzenlemeleri sırayla görüşmeye başlayacağız. Yapacağımız çalışmalarla ülkemizi hedeflerine emin adımlarla taşıyacağız. Vatandaşlarımızdan aldığımız temsil görevi konusunda herkesin gönlü rahat olsun. Ankara’da sizleri düşünen ve sizlerin temsil etme sorumluluğunun şuurunda olan temsilcileriniz görev yapmakta.  Gayemiz ülkemizin her köşesini güzelleştirip dost düşman herkesin gıpta ettiği cennet gibi  bir vatan  haline getirmektir. İnşallah bunda muvaffak olacağız. Dünyanın en gelişmiş ülkeleri eğitim düzeyi en yüksek olan ülkelerdir. Bizler insanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışına sahip bir felsefeyle görev yapıyoruz. Dolayısıyla insanımızı nitelikli hale getirip barışa, huzura, feraha kavuşturmak gibi büyük bir gayenin peşinden koşuyoruz. Gayret bizden tevfik cenabı haktan” dedi. Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım tarafından ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva’ya plaket takdim edildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Şentop ve beraberindekiler okulu gezdi.  

 

 

“İHTİYACA CEVAP VERMEK İÇİN CİDDİ ÇABA GÖSTERİYORUZ”

 

Saat 12:00’da da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından yaptırılan 32 derslikli ortaokulun açılışı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, “Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi olarak farklı bir sevinç ve heyecan içerisindeyiz. Bugün açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz 32 derslikli Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu’nu hizmete kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Hızlı bir nüfus artışına sahip Çerkezköy’ün artan eğitim- öğretim kurumları ihtiyacı çerçevesinde, bu okulun ÇOSB olarak inşaatını yaparak ilçenin ihtiyacına cevap vermek anlamında ciddi çaba gösterdiklerini söyleyen Sözdinler “ÇOSB olarak kendi bünyemizdeki bulunan bin 200 öğrenci kapasiteli Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile 240 öğrenci kapasiteli Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde bölgemizin ailelerine ve öğrencilerine eğitim-öğretim anlamında değerli katkılar sağladığımızı özellikle ifade etmek isterim” dedi. 

 

“GELECEĞİ İNŞA EDERKEN 2 ŞEYİN KAZANIMI HEM ZOR HEM ÖNEMLİ”

 

Bundan sonraki projelerinden de bahseden Sözdinler “Kapaklı ilçemize yaptıracağımız 100 yataklı ÇOSB Devlet Hastanesi’nin taşınmasından sonra, mevcut hastanenin yerine öncelikle bir Meslek Yüksek Okulu, bir Enstitü veya bir Teknik Üniversiteyi de eğitimimize kazandırmak istiyoruz” dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün “Milli eğitim ışığının memleketin en derin köşelerine kadar ulaşmasına, yaygınlaşmasına özellikle dikkat ediyoruz” sözünden ilham aldıklarını kaydeden Sözdinler “Biz ÇOSB sanayicileri olarak paranın nasıl kazanılabileceğini biliyoruz, ama geleceği inşa ederken iki şeyin kazanımının hem zor hem de önemli olduğunun farkındayız. Bunlardan birincisi zaman ki, bunun kaybedildikten sonra telafisi mümkün değildir. İkincisi de insan. Bu yüzden geleceğimiz olan çocuklarımıza hep umutla ve büyük beklentilerle bakıyoruz. Büyük beklentilerle dedim, çünkü geleceğimizi bu kuşağın belirleyeceğinin farkındayız. İnşaatını tamamladığımız bu okulda,  kendi ayakları üzerinde dik ve sağlam durabilen,  Başöğretmenimiz Atatürk’ün hedef gösterdiği “Milletimizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarma” yarışında araştıran ve sorgulayan, kendi kendine karar verebilen, kararlarının sorumluğunu taşıyan, eleştirmekle kalmayıp çözüm üretebilen, ülkesini ve insanlığı seven bireyler yetişmesini çok önemli bir hedef olarak görmekteyiz” dedi. Sözdinler okulun hizmete girmesinde katkısı bulunanlara da teşekkür etti.

 

“KILIÇ KALEMDEN DAHA KIYMETLİ KABUL EDİLİYORDU”

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da daha önce Çerkezköy’e bir lise kazandıran ÇOSB’nin 32 derslikli ortaokul ile milli eğitime katkıda bulunmaya devam ettiğini belirtti. ÇOSB yönetimine teşekkür eden Şentop, yaptırılan okul sayesinde Bağlık Mahallesi’nin okul ihtiyacının da büyük ölçüde çözülmüş olduğunu kaydetti. Şentop, eğitim öğretimin milli dava olduğunu dile getirerek “Bizim güçlü savunma silahımız yetişmiş insan gücümüzdür. Eğer Anadolu’nun ebedi vatanımız olarak kalmasını istiyorsak, insanımızı mutlu huzurlu hale getirmek mecburiyetindeyiz. Bu hedefe ulaşmak için milli davımızda muvaffak olmak mecburiyetindeyiz. 2002’ye kadar Milli Savunma Bakanlığımızın bütçesi Milli Eğitim Bakanlığının bütçesinden fazlaydı. Kılıç kalemden daha kıymetli kabul ediliyordu. 2002’de bu yana kaleme daha fazla itimat göstermeye başladık” dedi. 17 yılda eğitime 60 milyardan fazla yatırım yaptıklarını söyleyen Şentop, “Dünyada Birleşmiş Milletler üyesi 196 devlet bulunuyor. Bu devletlerin üçte iki nüfusu ülkemizin öğrenci nüfusundan azdır. Ülkemizde eğitim gören 18 milyon çocuğumuz bulunuyor. 7 milyon 750 bin üniversite öğrencimiz eğitim görmektedir. 25 milyonu aşan bir öğrenci sayımız vardır. Onların eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için özveri gösterdik. Tek başına devletin gayreti yetmiyor, hayırseverlerimize, iş adamlarına ve STK’lara da görevler düşmektedir. Onlarda üzerine düşeni yapmaya çalışıyorlar. Çerkezköy de bunun en büyük şahididir” dedi. 

 

“DEĞİŞİME DİRENEN DEĞİL DEĞİŞİMİ YÖNETEN OLMALIYIZ”

 

Eğitime yapılan yatırımın katma değeri en yüksek yatırım olduğunu söyleyen Şentop “İstikbal yarışında bizleri en önde taşıyacak olan eğitimdir. Evlatlarımızı yeni şartlara göre yetiştirmek zorundayız. Değişime direnen değil değişimi yöneten olmalıyız. Bizlere düşen çocuklarımızın, gençlerimizin becerilerini ortaya çıkartabilecekleri ve gösterecekleri ortamları hazırlamaktır. Millet olarak ne istiklal ne istikrar kaygımız olmamalıdır. Pırıl pırıl gençlerimiz milli hedeflerimize ulaşmamızı kolaylaştıracaktır” dedi. Geçtiğimiz hafta yapılan TEKNOFEST ile ilgili de konuşan Şentop “Hava araçları, savunma silahları başta olmak üzere teknoloji ürünleri sergilendi. Bizim gençlerimiz ve yeni nesillerimiz bunları yaptı. Kendi gök kubbemizde gösteri yapan hava araçları daha düne kadar dışarıdan almak zorundaydık. Kötü komşu insanı ev sahibi yapar misali sözde müttefiklerimizden alamadığımız İHA’lardan başlamak üzere silahlı insansız hava araçları, helikopter, tankları bizler yapmaya başladık. Savaş uçağı ve yolcu uçağımızı da en kısa zamanda yapacağız. Bize uçak vermeyenler kendi uçağımızı yaptığımız zaman ‘eyvah biz ne yaptık’ diyecekler. Azim inanç ve inat olduktan sonra tekeden süt çıkartırız. Hepsini de yerli ve milli imkanlarla yapabiliriz. Yeter ki kendimize olan güvenimizi kaybetmeyelim” dedi. Konuşmaların ardından Mustafa Şentop ve Vali Aziz Yıldırım tarafından ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’e plaket ve hediye verildi. Okulun açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Mustafa Şentop ve beraberindekiler okulu gezdi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU