Moleküler taksonomi ve son gelişmeler 

Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından "Moleküler Taksonomi ve Son Gelişmeler" konulu seminer düzenlendi.

GÜNDEM 24.09.2019 12:45:00 0
Moleküler taksonomi ve son gelişmeler 

Seminer öncesi konuşan Prof. Dr. Evren Cabi, katılımcıları selamlayarak, moleküler taksonomideki gelişmelerin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Dietmar Quandt, Taksonomi çalışmasının hayvanlar ve bitkilerle karışık olarak yapılabileceğini, Dünya’nın farklı yerlerinde farklı barkotlamanın kullanılabileceğini, barkodlardaki belli kalınlık ve aralıktaki çizgilerin sekans ve kalınlıklarına bakıldığını belirterek kendisinin yaptığı çalışmada dikey çubuklar yerine renklerin aralıklarına ve kalınlıklarına bakacağından söz etti. 
Bu tekniğin uygulanabilmesi için bu projede bir standartlaşmaya gidildiğini kaydeden QUANDT, ilk olarak DNA çıkarıldığını sonrasında sıraya koyularak bilgilerin veri tabanı olarak bilinen database girildiğini ve sonucun bize hayvan ve bitkiler hakkında bilgi verdiğini belirtti. Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salon’da düzenlenen seminere NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Evren Cabi, akademisyenler ile öğrenciler ilgi gösterirken konuşmacı olarak Almanya’nın Nees Bitkilerin Biyoçeşitliliği Enstitüsü’nden Prof. Dr. Dietmar Quandt katıldı.

 

Haber / Emre BOZ