Büyükşehir Gazeteciler Derneği, olağanüstü genel kurul yaptı

Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği'nin olağanüstü genel kurulu önceki gün yapıldı. Dernek binasında yapılan genel kurulda 13 kişilik yönetim belirlenirken, yönetimde Necmi Işıksal, Recep

GÜNDEM 23.09.2019 18:27:00 0
Büyükşehir Gazeteciler Derneği, olağanüstü genel kurul yaptı

Tekirdağlı gazetecilerin yeni bir dernek adı altında güç birliği yaparak 2016 yılı sonunda kurdukları Tekirdağ Büyükşehir Gazeteciler Derneği’nin olağanüstü genel kurulu önceki gün yapıldı.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

Dernek binasında yapılan olağanüstü genel kurulda 13 kişilik yeni yönetim belirlenirken, yönetimde Necmi Işıksal, Recep Nahit Çelebi, Özkan Dikmen, E. Bedia İlerler, Fatih Erge, Ruhan Yalçın, Onur Şeker, İsmet Karabey, Bülent Yakar, Habibe Uzel, Şaban Kardeş, Özkan Sobacıoğlu ve Alper Eral yer aldı.

 

FEDERASYON DELEGELİĞİNE SEÇİLDİLER

 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu delegeliğine Necmi Işıksal, Şaban Kardeş, Fatih Erge ve Özkan Dikmen seçilirken, denetim kuruluna da Mehmet Şen, Ülkü Yalınkılıç ve Seral Barış seçildi.

 

 

GÖREV DAĞILIMI YAPILDI

 

Yapılan görev dağılımı sonrası başkanlığa Necmi Işıksal seçilirken, başkan vekilliğine Recep Nahit Çelebi, başkan yardımcılığına Şaban Kardeş ve Özkan Dikmen, genel sekreterliğe E. Bedia İlerler, saymanlığa Fatih Erge seçildi. Dernek müdürü olarak ise Hasan Erge getirildi.

 

“MESLEKİ ÇALIŞMALARIMIZA GÜÇ KATACAK”

 

Genel kuruldaki görev değişikliği ile yönetim kuruluna gelen gazeteci Şaban Kardeş’in derneğe katılımıyla duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Necmi Işıksal, “Şaban Kardeş kardeşimiz hem bilgisiyle hem birikimiyle hem de azmiyle mesleki çalışmalarımıza güç katacaktır. Davetimizi kırmayarak yeni dönem çalışmalarımızda yönetimimizde yer alarak hem yönetim kurulu üyeliği hem başkan yardımcılığı hem de Türkiye Gazeteciler Federasyonu delegasyonunda yer alan 4 isimden biri olmuştur. Bu, derneğimize olduğu kadar federasyon nezdinde Tekirdağımıza da güç katmıştır. Kendilerine teşekkür ediyor yeni çalışma dönemimizde başarılar diliyorum” dedi.  

 

“DAHA GÜÇLÜ BİRLİKTELİKLER KURMALIYIZ”

 

Yeni yönetime gelen Şaban Kardeş de yaptığı teşekkür konuşmasında “Tekirdağ’da gazetecilik yapmak zevkli ve renkli olsa da ülkemizde gazetecilik yapmak son derece meşakkatli ve çileli bir meslek. Dijital teknolojinin hayatımıza girmesiyle kolaylaşmasını beklediğimiz mesleğimiz maalesef her geçen gün zorlaşıyor, tekelleşiyor. Bunun için biz gazeteciler bir araya gelmeliyiz, daha güçlü birliktelikleri kurup günün şartlarına göre modernize olup vatandaşımızın haber alma hakkını sonuna kadar kullanmalarına aracılık etmeliyiz. Gazeteciler sırtlarını A, B, C hükümetlerine dayamadan hür iradeleriyle gazetecilik görevini yapabilmelidirler. Bu bağlamda Tekirdağ’da oluşturulan birlik, dayanışma ruhu kamu kurum kuruluşlarının nezdinde de dikkat çekmektedir” dedi.

 

“BİR İLKİ BAŞARMIŞ OLURUZ”

 

Yerel medyanın yıllardan beri ekonomik zorluklarla boğuşurken son yıllarda da sosyal medyanın haksız kontrolsüz ve hukuksuz kıskacında kaldığını kaydeden Şaban Kardeş “Umarız yasa koyucular çok geç olmadan basın mevzuatını günün şartlarına göre revize ederler, gazeteci gazeteciliğini, siyasetçi siyasetçiliğini, devlet adamı devlet adamlığını vatandaş haber alma hakkını sonuna kadar kullanır. Aksi takdirde terör olaylarında olduğu gibi sosyal medya terörü karşısında hepimiz çaresiz kalırız. Biz ilimiz genelindeki gazetelerin maliyetlerinin minimize edilmesi, renklenebilmesi için derneğimiz bünyesinde oluşacak bir web ofset tesisine kavuşturmalıyız. Önümüzdeki süreçte bunun için Trakya Kalkınma Ajansı aracılığıyla dernek buna öncülük ederse bütün gazeteler hem ekonomik yönden hem de içerik yönünden canlanacaklar. Dernek olarak bunu başarırsak gelecek adına da bir ilki, bir zoru diğer illerin aksine Tekirdağ’da başarmış olacağız” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ