Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerinde buluştular

Çorlu Belediyesi, 16 - 22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında etkinlikler düzenledi. Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklere Çorlu halkı yoğun ilgi gösterdi. Çorlu Belediye Başkanı Ahme

GÜNDEM 23.09.2019 12:53:00 0
Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerinde buluştular


Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politika Kurulu himayelerinde, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu iş birliği ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Çorlu Belediyesi tarafından bir takım etkinlikler düzenlendi. Atatürk Meydanı'nda Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bir araya gelen Çorlululara hitaben konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik etmek amacıyla, dünyanın farklı kentlerinde her yıl Eylül ayında gerçekleştirilen “Avrupa Hareketlilik Haftası”na bu yıl Çorlu'nun da dahil olmasından dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti. Sarıkurt, "2019 yılı aktivitelerinin “Güvenli Yürüme” ile “Bisiklete Binme” olarak belirlendiği Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında, siz sevgili Çorluluları yürümeye ve motorlu araçlar yerine bisiklete binmeye teşvik etmek ve hem beden hem de ruh sağlığımızı korumak ve iyileştirmek adına farkındalık yaratmak için bir dizi etkinlikler düzenliyoruz." dedi. 

 

'SAĞLIKLI İNSANLAR MUTLUDUR'

 

Sağlıklı bir yaşam için hareket etmenin, spor yapmanın çok önemli olduğunu dile getiren Sarıkurt, "Sağlıklı insanlar mutludur. Mutlu insanların yaşadığı kentler daha huzurlu ve güvenlidir, spor yapmaya müsait sosyal alanlarla çevrilidir. Bizler de her yaştan Çorlulunun güvenle spor yapabileceği, farklı spor dalları ile tanışabileceği, sosyalleşebileceği tesisler oluşturmak, hemşehrilerimizi sportif yaşama yakınlaştırmak, sağlıklı yaşam kültürüne teşvik etmek için spor yatırımlarımızı sürekli güçlendiriyoruz. Futboldan basketbola, tenisten voleybola, atıcılıktan güreşe, savunma sporlarından masa tenisine pek çok farklı dalda sporu ve yüzlerce sporcuyu destekliyor ve hemşehrilerimizi sağlıklı yaşama teşvik etmeye özen gösteriyoruz." ifadelerini kullandı. 

 

CUMHURİYET PARKI'NDA SONA ERDİ

 

Sarıkurt, hareketli yaşamın ve motorsuz araç kullanımının önemini vurgulayan Avrupalı yerel yönetimlerin benimsediği güçlü alt yapıları olan kentlerin, bugün herkesin örnek aldığı kentler olduğunu kaydetti. Başkan Sarıkurt, "Çorlu’muzu da bu kentleri örnek alarak şekillendirmek, örnek bir Türkiye şehri olarak gösterilmesini sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hemşehrilerimizden de talebimiz yayalara ve bisiklet sürücülerine trafikte hak edilen değeri, önemi vermeleridir. Birbirimizi gördüğümüz ve birbirimize saygı duyduğumuz sürece bu kentte hep birlikte yürüyebileceğimize, yaşayabileceğimize yürekten inanıyorum. 7’den 70’e tüm Çorluluların katılabileceği birbirinden keyifli aktivitelerin yer aldığı Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerine tüm Çorlu halkını davet ediyorum. Gelin birlikte yürüyelim, birlikte hareket edelim." şeklinde konuştu. Başkan Sarıkurt'un konuşmasının ardından  Atatürk Meydanı’nda başlayan dans gösterileri sonrasında Cumhuriyet Parkı’na yürüyüş başladı. Bisikletliler, patenliler ve spor kulüplerinin katılımıyla renkli görüntüler sahne olan kortej, Cumhuriyet Parkı’ndaki varış noktasıyla sona erdi.

 

'GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK'

 

Daha sonra, Minikler Dans Gösterisi ve Trakya Zumba Team ekibinin koreografileriyle izleyenler keyifli zaman geçirdiler. Ardından sırasıyla TBF 2. Lig Basketbol Gösteri Maçı, Voleybol ve Tenis Gösteri Maçları oynandı. Kalabalık ile birlikte etkinlikleri izleyen Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “7’den 70’e tüm Çorluluların katılabileceği birbirinden keyifli aktiviteler hazırladık. Hareketli ve sağlıklı yaşam için güzel bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
 

 

Haber / Buse SERİN