Kirliliğe dikkat çektiler

Çorlu ve Ergene Kadın Kolları tarafından düzenlenen etkinlikte vatandaşlar, beyaz bezleri Çorlu Deresi'ne batırarak Ergene Nehri ve Çorlu Deresi'nin kirliliğine dikkat çekti. Üzerlerine 'Ölmek istem

GÜNDEM 22.09.2019 17:21:00 0
Kirliliğe dikkat çektiler

Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu ve Ergene kadın kolları üyeleri, Ergene'ye bağlı Sağlık Mahallesi'nden geçen Çorlu Deresi'nin kirliliğine dikkat çekmek için dün saat 12:00’da kıyıda eylem düzenledi. 

 

“ÖLMEK İSTEMİYORUZ”

 

Üzerlerine 'Ölmek istemiyoruz' yazan beyaz tulumlar giyen kadınlar, 'Pis kokuları bize layık görmeyin', 'Kanser olmak burada oturanların kaderi olmasın' yazılı dövizler taşıdı. Eyleme CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Candan Yüceer, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Saray Belediye Başkanı Özgan Erkiş de katıldı. Bazı kadınlar, yanlarında getirdikleri beyaz bezleri sopaların ucuna bağlayarak, batırdıkları sudan çıkarıp, derenin kirliliğini siyaha boyanmış haliyle gösterdi.

 

“BÖLGEYE ZEHİR AKITIYOR”

 

Dere kıyısında gazetecilere açıklama yapan Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, derenin uzun yıllar önce temiz aktığını ve bölgede yaşayanların suda yüzüp, çamaşırlarını yıkadıklarını belirtti. Burasının uzun yıllardan beri bölgeye zehir akıttığını kaydeden Aygun, “Annelerimizin geçmişte yaptığı gibi bu derede çamaşır yıkamaya geldiler; ancak çamaşır yıkanacak gibi değil simsiyah ve kirli bir su var” dedi.

 

“GEREKLİ ÖNLEMLER ALINSIN”

 

Kirliliğe dikkat çekmek için buluştuklarını ifade eden Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de “Ergene her geçen gün daha vahim bir hal alıyor. Kanser burada yaşayanların kaderi olmamalı. Gerekli önlemler artık alınsın, Ergene siyah akmasın” dedi.

 

“CAMLARI AÇAMAZ HALE GELDİK”

 

30 yıldır Sağlık Mahallesi’nde oturduğunu söyleyen Sakine Türkoğlu ise evlerde camları açamaz hale geldiklerini ifade ederek “Senelerce bu şikayetleri dile getirdik. Hayvanlarımız burada, tavuklarımız burada. Biz onların doğal beslendiğini düşünerek bir şeyler yapıyoruz ama her evdeki 3 kişiden 1'i mutlaka kanser. Biz böyle bir şey istemiyoruz. Daha önce burada insanlar gelip çamaşırlarını yıkardı. Şimdi yanından geçmeye korkuyor” dedi. 
 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU