Başkan Çetin: Hiçbir zaman unutulmayacaksınız

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ilçedeki gaziler ve aileleri ile şehit ailelerini yemekte ağırladı. Yemekte konuşan Çetin, "Yerel yönetimler olarak her za

GÜNDEM 20.09.2019 14:31:00 0
Başkan Çetin: Hiçbir zaman unutulmayacaksınız

Önceki akşam saat 19:30’da Business Hotel’de düzenlenen yemeğe Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Üçel, MHP Kapaklı İlçe Başkan Vekili Ferhat Doğan, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Fatih Diler, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, gaziler, aileleri ve şehit aileleri katıldı. 

 

SİZLERİ BU MİLLET HER ZAMAN BAŞ TACI EDER

 

Yemekte konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Sizleri bu millet her zaman baş tacı edecek. Biz öyle bir milletiz ki Malazgirt ile beraber Anadolu'yu kendimize vatan kıldık. Zor bir coğrafyayı seçtik kendimize vatan için ama her karışını şehitlerimizin kanları, gazilerimizin terleriyle ıslattık. Tabi Selçuklu İmparatorluğu akabinde Osmanlı İmparatorluğu ve Viyana kapılarına kadar uzanan bir ehemmiyetin akabinde bugünkü Misak-ı Milli sınırlarımız içinde bir çok şanlı zafere, şanlı kahramanlığa imza atmış bir ecdadın çocuklarıyız, torunlarıyız. Aranızda Kıbrıs gazisi var, aranızda hain terör örgütlerine karşı mücadele veren şehit kardeşlerimizin aileleri var, gazilerimiz var. Dolayısıyla 82 milyon ile beraber her ailede bir şehit her ailede bir gazi yakını olan bir millet olduk. Hamdolsun kültürümüzden, örf ve adetimizden, geleneklerimizden aldığımız feyz ile her zaman bu millet bu vatana sahip çıkacak ve ilelebet bu topraklar Türk kalacak diye mücadeleler verdik” dedi. 

 

“GENÇLERİMİZE DAHA İYİ ÖĞRETMEK ZORUNDAYIZ”

 

50 yılda özellikle bizim coğrafyamızda, Ortadoğu'da, enerji kaynaklarının olduğu bölgede gözünü kan bürümüş emperyalist güçlerin oyunları çok daha ileri aşamaya geldiğini belirten Çetin, “15 Temmuz akşamı kendi askerimiz kendi vatandaşına ateş ederek birçok vatandaşa kıydı. Bunu neden söylüyorum? Eskiden bir düşman vardı bir cephe vardı ve biz o cephenin ilerisine ordumuzu gönderiyorduk bir mücadele veriyorduk. Şimdi öyle değil. Şimdi çok daha zor. Şimdi çok daha tehlikeli bir oyunla karşı karşıyayız. Bu sebeple milli değerlerimize, bütün bayrak ezan, millet, toprak, aşkının gençlerimize daha iyi aşılamak, öğretmek ve dolayısıyla milli beraberliğimizi onlara aşılamak zorundayız. ‘Yeni nesil umursamıyor, şimdiki gençlerin umurunda değil’ sözlerini çevremizde çok duyuyorduk. Ama 15 Temmuz'da böyle olmadığını gördük, gencecik kardeşlerimizin tankların önünde nasıl durduğuna hep beraber şahit olduk. Velhasıl işin özü şu, bu milletin örfleri, değerleri önemli.  Sizler de bu işin sembolüsünüz. Dolayısıyla sizler bizim başımızın tacısınız. Sizlere gösterdiğimiz hürmet, saygı gençlere bir önderlik yapma ve onların da bundan feyz almasına vesile olduğunu düşünüyorum” dedi. 

 

“BU KARDEŞİNİZ 7/24 EMRİNİZDE”

 

Yerel yönetimler olarak her zaman hem şehit aileleri ile hem gazi aileleri ile paylaşmaya, yardımlaşmaya hazır olduklarını söyleyen Başkan Çetin, “Hangi konuda ne tür sıkıntınız varsa bu kardeşiniz 7/24 emrinizde bunu bilin. Bu coğrafya acılarla yoğrulmuş, sıkıntılarla yoğrulmuş. Bunları biz paylaşırsak azalacak. Ben sizlerin belediye başkanı olarak elimden ne geliyorsa, gücüm nereye yetiyorsa, devletimizin kurumlarıyla sizlerle beraber sorunlarınızı çözmek için gayret etmek istiyoruz” dedi. 

 

“ASLA UNUTULMAYACAKSINIZ”

 

Şuanda Güney bölgesinde bazı planlar ve oyunlar olduğunu kaydeden Başkan Çetin “Kuzey Irak'ta ciddi hareketlilikler var. Ben son 2 haftadır zabıta biriminde görev yapan 18 tane asker kökenli zabıta arkadaşımızın seferberliğini imzaladım. Devlet bir çalışma içinde, yani bir hazırlık içinde. Elindeki envanterini kontrol etmeye gayret ediyor, hem insan gücü, hem asker gücü. Bugün yaşadığımız ekonomik sıkıntıların arkasında muhakkak bu hazırlıklar olduğunu düşünüyoruz. Dünyada yeni harita planları var. Bu harita planlarına karşı da her geçen dönem zorlaşıyor ve dolayısıyla nihai son dediğimiz o istenmeyen ama eninde sonunda gelecek olan büyük mücadele geliyor. Biz savaşçı bir milletiz. Biz söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyen bir milletiz. İnşallah devletimiz güçlü, milletimiz zaten kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla beraber savaşçı. Bu millet bu devlet her zaman dik duracak. Ezan dinmeyecek, bayrak inmeyecek. Ama sizler de hiçbir zaman unutulmayacaksınız” dedi. 
 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU