Dış Ticaret Okulu tanıtım toplantısı yapıldı

Trakya Kalkınma Ajansı ve Keşan Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde bu yıl 5'incisi Keşan'da düzenlenecek olan Dış Ticaret Okulu tanıtım toplantısı yapıldı. 

GÜNDEM 18.09.2019 10:23:00 0
Dış Ticaret Okulu tanıtım toplantısı yapıldı

Kahvaltılı basın toplantısında konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin “Dış Ticaret hacminin artırılması amacıyla Dış Ticaret Okulu’nu başlattık. Bu program ile dış ticaret yapan ve bunu artırmak isteyen firmalarımız ile dış ticaret yapma potansiyeli olan firmalarımızın diğer ülkelerle rekabet edebilecek konuma erişebilmesi ve ürettiği ürünün satış değerinin yükseltmesini amaçlıyoruz” dedi. 

 

“KENDİ KANATLARI İLE UÇANA KADAR DESTEK OLACAĞIZ”

 

Bununla birlikte satış hacmi bazında döviz geliri elde etmeyi paralelinde de istihdam artışına katkı sağlamayı hedeflediklerini kaydeden Şahin, “Böylece hem firmalarımızın para kazanmasına hem de döviz açığını kapatmaya yani ithalat ve ihracat dengesini sağlamaya yönelik adımlar atmış olacağız. Dış Ticaret Okulu’nda 30 firmaya içeriği özenle hazırlanmış ve ihracatın nasıl yapılacağı alanında uzman hocalarımız tarafından en ince ayrıntısına kadar anlatılacak. Eğitimden sonra da firmalarımızı kendi haline bırakmayacağız. Asıl önemli olan nokta bu kısım. Firma yetkilisine saha çalışması konusunda mentörlük sağlayacağız. Mentörümüz bizzat firmaya gidecek. Malumunuz olduğu üzere Trakya’daki oda ve borsalarımızın üyesi olduğu Trakya ABİGEM üzerinden yapay zeka sistemi kurduk. Mentörümüz yapay zeka ile firmamıza nasıl bir yol izleneceğini tarif edecek ve bir ay boyunca firmanın üretim hacmi, avantaj ve dezavantajlarına hakim olan danışmanımız hangi yöntemlerle, nereden ve nasıl ihracata başlayacağını yapay zeka sistemini kullanarak firmaya anlatacak. Bu aşamadan sonra çıkan sonuca göre firmalarla iletişime geçilip bizzat o ülkeye gidilecek ve o ülkelerde ihracat denemeleri yapılacak. Kısacası sadece eğitim vermekle kalmayacağız firmamız kendi kanatları ile uçana kadar destek olacağız” dedi. 
 

 

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR
 

 

Toplantının ardından Trakya Kalkınma Ajansı Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı Keşan Siğilli Bamyası’na coğrafi işaret alınması konusunda görüş alışverişinde bulundu.

 

115 FİRMAYA EĞİTİM VERİLDİ

 

Bu güne dek Tekirdağ, Çerkezköy, Lüleburgaz ve Çorlu olmak üzere program 4 kez düzenlenen Dış Ticaret Okulu’nda 115 firmaya eğitim verildiği, 35 firmaya da danışmanlık sağlandığı belirtildi.  Keşan TSO’da yapılan toplantıya Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, gazeteciler, Kalkınma Ajansı uzmanları ve TSO çalışanları katıldı. 
 

 

Haber / Menşure KARDEŞ