Öğrenci servisleri denetleniyor

Edirne Belediyesi Trafik Zabıta ekipleri, 2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin okullara güvenle gidebilmesi için servis araçlarına yönelik gerçekleştirdiği denetimleri

GÜNDEM 17.09.2019 16:22:00 0
Öğrenci servisleri denetleniyor

Öğrenci servislerini okulla giriş ve çıkış saatlerinde denetleyen ekipler, okul servislerinin yıllık çalışma ruhsatlarını, araç şoför tanıtım kartlarını, araç yolcu taşıma kapasitelerinin uygun olup-olmadığını ve öğrencilerin emniyet kemeri takıp takmadıklarını inceliyor. Yetkililer, kurallara uymayan okul servisleri için 5393 Sayılı Belediye Kanunu ve Edirne Belediyesi Servis Araçları Yönetmeliğine göre cezai işlem; servis ücret tarifesine uymayan araç sahiplerine de 644 TL ile 13 bin TL arasında para cezası uygulanacağını belirtti.

 

SERVİS ÜCRETLERİ BELİRLENDİ

 

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Belediye Meclisi Kararı doğrultusunda belirlenen servis ücret tarifesini ve uygulanması gereken kuralları da açıkladı. Servis ücretleri 0-3 kilometre için 192 TL, 3-6 kilometre için 228 TL, 6-10 kilometre için 264 TL, 10-15 kilometre için 300 TL olarak belirlendi. 15 kilometreyi aşan her kilometre için 7.20 TL eklenecek. Rehber olması gereken araçlarda tarifenin üzerine eklenecek ücret ise 110 TL olarak belirlendi. 

 

UYULACAK ŞARTLAR

 

Ücret tarifesiyle ilgili uyulacak şartlar da şöyle sıralandı:  “Fiyatlara KDV dahil. Yarıyıl tatilinde ücret alınmaz. Kardeş indirimi (Gerekli belgeler ibraz edilmesi ve aynı servisi kullanmaları halinde) %20, farklı servis kullanmaları halinde yüzde 10 olarak uygulanır. Belirlenen öğrenci ücretine KDV dahil olup, bir kişilik aylık sabah okula gidiş ve dönüş için geçerlidir. Etüt için yapılan ilave servis hizmeti için servis ücretinin yüzde 30'u ilave edilebilir. Özel eğitim kurumlarınca servis ücretinin velilerden tahsilinde,  Belediye Meclis kararı ile belirlenen ücretlerden daha yüksek servis ücreti talep edilemez. Mesafe, öğrenci konutu ile okul arasında tek yön ve en yaygın kullanılan yol üzerinden ölçülecek uzunluğa göre karşılık gelen tarife uygulanacak”
 

 

Haber / Ozan URTEKİN