Acil Durum Tatbikatı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde Acil Durum Tatbikatı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube MüdürlÃ?

GÜNDEM 13.09.2019 15:51:00 0
Acil Durum Tatbikatı

GERÇEĞİNİ ARATMADI

 

Tatbikatta, belediye çalışanları ve belediyede bulunan vatandaşlar önce deprem pozisyonunda (çök, kapan ve tutun pozisyonu) beklerken, ardından sirenlerin çalmasıyla, belediye binasının tahliyesine başlandı. Deprem ve yangın anlarının canlandırıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı. Çalışanlar, vatandaşlarla birlikte deprem anında pozisyon alarak güvenli alanlarda sarsıntının geçmesini beklerken, sarsıntının ardından tahliye kurallarına uyarak binayı boşaltan çalışanlar, Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının yan tarafında bulunan Acil Durum Toplanma Alanında toplandı.

 

 

EĞİTİMLER DEVAM EDECEK

 

Sembolik olarak hazırlanan yaralanma olayında, yaralılara ilkyardım ekipleri tarafından müdahale edilirken, binanın tahliyesi sırasında senaryo gereği dışarı çıkamayan personel de arama kurtarma ekibi tarafından dışarı çıkarıldı. Tatbikatla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, iş güvenliği ve sağlığına önem verdiklerini ifade ederek “Bu konuda İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğümüz tarafından çalışmalar yapılıyor. Bugün de acil durumlarda en doğru şekilde hareket edilmesi ve olabilecek en az zararla atlatılması için bir acil durum tatbikatı gerçekleştirdik” dedi. Albayrak, güvenlik ile alakalı eğitimlerin periyodik olarak devam edeceğini söyledi.

 

Haber / Yakup KARATEPE