Pavli Panayırı başladı

Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinde bu yıl 110'ncusu düzenlenen ve dört gün sürecek geleneksel Sonbahar Hayvan ve Emtia Panayırı'nın (PAVLİ) açılışı yapıldı. Kırklareli Valisi Osman Bilgi

GÜNDEM 13.09.2019 16:02:00 0
Pavli Panayırı başladı

Panayırın açılışına, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Kırklareli Valisi Osman İnan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Pehlivanköy Kaymakamı Erdoğan Beypınar, Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan protokol konuşmalarıyla başladı. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Panayır'da kurulan sergi ve stantlar gezildi.

 

 

PANAYIRLAR BÜYÜK VE ÖNEMLİ ORGANİZASYONLAR

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, panayırın açılışında yaptığı konuşmada panayırların kökleri eski çağlara uzanan ekonomik, sosyal ve eğlenceli yönü olan büyük ve önemli organizasyonlar olduğunu belirterek "Panayır denilince bölgemizde ilk akla gelen yerlerden biri Pehlivanköy'dür. Osmanlı Döneminde Sultan İkinci Abdülhamid'in yayınladığı ferman ile 1910 yılında Pehlivanköy'de ilk panayır düzenlenmiş ve bu gelenek günümüze kadar devam etmiştir. İçinde kültürel motifleri de barındıran ve bölgenin ekonomisine katkı sağlayan Pehlivanköy Panayır geleneğinin yaşatılıyor olması takdire değerdir" dedi.

 

'EKONOMİK CANLILIĞI ARTTIRIYOR'

 

Başkan Albayrak, panayırı düzenleyen Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel'e teşekkür ederek, "Pehlivanköy Panayırı, bölgemizde çiftçilerimizin, besicilerimizin ve esnaflarımızın emeklerini kazanca dönüştürmeleri, bölgedeki ekonomik canlılığın artırılması ve Pehlivanköy'ün tanıtılması açısından son derece önemlidir. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Pehlivanköy ve civarında yetiştirilen ve üretilen mamuller burada birinci elden tüketicisine ulaşacak, vatandaşlarımız da hem alışveriş yapma hem de eğlenme imkânı bulacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 110. Pehlivanköy Panayırı'nın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyor, bu güzel organizasyonun en güzel şekilde geçmesini diliyorum." ifadelerini kullandı. Panayır açılışı, protokol konuşmaları ve etkinliklerle devam etti.

 

GENİŞ BİR ALANA KURULUYOR

 

Dört gün sürecek olan Panayıra, çevre köylerden çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Çerkezmüsellim, Tahal, Ağayeri, Kumköy, Övenler, Bayramlı köylerinde yaşayanlar traktörlerinin römorklarına yükledikleri yatak ve koltuklarla panayıra geldiler. Panayır sona erene kadar 3 bin kişi panayır alanında kalacak. Ergene Nehri yanında geniş bir alana kurulan panayırda lunapark, açık hava lokantaları, seyyar satış alanları da var.

 

Haber/ Buse SERİN