Balık fiyatları ucuzlayacak

Av yasağının sona ermesi ile birlikte 1 Eylül'de başlayan yeni balık sezonunda Çerkezköy'de balık tezgâhları şenlenmeye başladı. Karadeniz Balıkçılık'ın sahibi Cenk Diş, bu

GÜNDEM 13.09.2019 16:01:00 0
Balık fiyatları ucuzlayacak

Av yasağının sona ermesi ile birlikte balıklar tezgahtaki yerlerini almaya başladı. Çerkezköy’de barbun, istavrit ve hamsi 20 TL’den satılırken çipura 15 TL, Mezgit 25 TL, levrek 65 TL’den satılıyor. Cenk Diş, “Salı gününden sonra balık fiyatları ucuzlayacak” dedi.

 

RÜZGARIN AZALMASI İLE BİRLİKTE BALIK BOLLAŞACAK

 

Cenk Diş, denizlerdeki aşırı rüzgar nedeniyle balıkçıların denize açılamaması nedeniyle şua ana kadar tezgahlara yeterli balığın gelmediğini belirtirken, önümüzdeki günlerde rüzgarın kesilmesi ile birlikte balık çeşidinin bollaşacağı ve fiyatların biraz daha düşeceğini ifade etti.

 

BU SENE ÇOK BEREKETLİ

 

Bu senenin bereketli geçeceğini ifade eden Diş, “Salı gününden sonra balık fiyatlarının ucuzlamasını bekliyorum. Hamsi, istavrit ve çinakop bu sene denizlerde bol. Fakat palamut geçen senenin üçte bir oranında bile yok. Denizlerimizde çok balık var. Böyle giderse ilerleyen günlerde balık fiyatları daha da düşecek. Bu sene denizlerimiz çok bereketli” diye konuştu.

 

Haber / Emre BOZ