Yaşanabilir bir çevre bırakmak herkesin ortak sorumluluğudur

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde "Çevre Mevzuatı" bilgilendirme semineri düzenlendi. Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl

GÜNDEM 11.09.2019 17:16:00 0
Yaşanabilir bir çevre bırakmak herkesin ortak sorumluluğudur

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda dün saat 14.00-17.00:’da düzenlenen seminere sanayi kuruluşlarının çevre birim sorumluları ile kurum temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri katıldı. 

 

HERKESİN ORTAK GÖREVİ

 

Seminerin açılış konuşmasını Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Yalçın Karaca yaptı. Çerkezköy’deki sanayicilerin çevre konusunda duyarlı olduğunu ve çevre konusunda önemli çalışmalar yaptığını kaydeden Karaca, Çerkezköy’de çevrenin korunması anlamında önemli adımlar atıldığını kaydetti. Çevre konusunda herkesin duyarlı olması ve üzerine düşeni en iyi şekilde yerine getirmesi gerektiğini dile getiren Karaca, gelecek nesillere sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre bırakmanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu söyledi. 

 

KATILIMCILARI BİLGİLENDİRDİ

 

Tekirdağ İl Çevre Müdürlüğü Şube Müdürü Bahar Gül de sunum eşliğinde çevre mevzuatı konusunda katılımcıları bilgilendirdi. ÇED ve kapsam dışı projeler, üretimsel artış, yönetmenliğe aykırı uygulamaların durdurulması konularında bilgiler veren Gül, çevre koruma kanununa göre cezalar hakkında da bilgiler aktardı. ÇED kararları, yeterlilik belgesi kapsamında yeterlilik belgesine sahip olan kurumlar, duyuru ve talimatlar, çevre etkileri, ÇED uygulamaları, temel çevresel etkiler, çevre denetim uygulamaları başta olmak üzere, ölçüm ve izleme uygulamaları, çevre yeterlilik işlemleri, izin ve lisans işlemleri, resmi istatistikler, mevzuat, projeler, online işlemler, bilgi edinme başvurusu konularında da bilgi veren Gül, sunumunun ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. 
 

 

Haber / Emre BOZ