Meclis, komisyon raporlarını görüştü

Kapaklı Belediye Meclisi, dün saat 15:00'da yapılan toplantıda, bir önceki toplantıda komisyonlara havale edilen konuları görüştü. 2020-2024 stratejik planın daha detaylı incelenmesi ve çalışmaları

GÜNDEM 9.09.2019 19:34:00 0
Meclis, komisyon raporlarını görüştü


Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapılan toplantıya mazeret bildiren Ziya Arslan katılmadı. Mimar Sinan Mahallesi Baran Sokak üzerinde bulunan parka 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir isminin verilmesi konusu İmar Komisyonu tarafından oybirliği ile kabul edilirken, ilgili gündem maddesi mecliste de oybirliğiyle kabul edildi. 
 

BİLİRKİŞİ HEYETİ OLUŞTURULDU

 

Atatürk, Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinde yapılacak kadastro işlemlerinde görev alacak 6 bilirkişi heyetinde görev almak üzere Yavuz Ünlü, Nazmi Köroğlu, Mehmet Karaçoban, Reşat Ünlü, Nureddin Dubaz ve Mustafa Aktürk seçilirken, İnönü Mahallesi 1880 parsel 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar plan değişikliği konusunun onaylanmak üzere Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmesi Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 

 

 

ÇALIŞMALARIN DEVAM ETMESİNE KARAR VERİLDİ

 

2020-2024 stratejik planın daha detaylı incelenmesi ve çalışmaların devamı yönündeki Plan ve Bütçe Komisyonu raporu oybirliği ile kabul edilirken, Atatürk Mahallesindeki Hacılar Çeşmesi Süleyman Demirel Parkı ve İsmetpaşa Mahallesi’ndeki Bülent Ecevit Parkı’nın 10 yıllığına kiraya verilmesi konusunun görüşülmesi sırasında ise zaman zaman mecliste gerginlik yaşandı. 

 

5 YILLIĞINA KİRAYA VERİLECEK

 

CHP’li üyeler 5 yıl, AK Partili üyeler 10 yıl kiraya verilmesini önerirken, ilgili gündem maddesi ile ilgili konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin,  “Bunu hazırlayan arkadaş 10 yılı uzun yazmış. Ben de 5 yıl olması kanaatindeyim. Çünkü önümüzü görmemiz lazım. Beş yıl görev süremiz var” dedi. , Atatürk Mahallesindeki Hacılar Çeşmesi Süleyman Demirel Parkı ve İsmetpaşa Mahallesi’ndeki Bülent Ecevit Parkı’nın 5 yıllığına kiralanması AK Parti’li meclis üyesi Veysel Güven’in çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile karara bağlandı. 

 

OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından ilçenin muhtelif yerlerinde bulunan tarlaların ile 5 yıl süre ile tarım arazisi olarak tarımsal faaliyetlerinde kullanılmak üzere kiralanması ve kiralama iş ve işlemlerinin gerçekleştirilmesi için Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve belediye encümenine yetki verilmesi konusu görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. İlçenin bazı yerlerindeki park alanlarında su sondaj kuyularının açılması için TESKİ’ye 10 yıllığına bedelsiz tahsis edilmesi ve tahsis protokollerini imzalamaya Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesine ilişkin İmar komisyonu ve Plan Ve Bütçe Komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi. 

 

 

“KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK”

 

Toplantıda, mülkiyeti Kapaklı Belediyesine ait olan Saray’ın Büyükyoncalı Mahallesinde bulunan 19 bin metrekare tarlanın açık teklif usulü ile 10 yıllığına kiralanması ve kira iş ve işlemlerinin gerçekleştirilmesi için belediye başkanı ve belediye encümenine yetki verilmesi görüşüldü. CHP’li meclis üyeleri bu kararın bir sonraki meclise bırakılmasını önerirken, Kapaklı olarak kaybedecek vakitlerinin olmadığını kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise “Vatandaşlar bizden hizmet bekliyor. Kent A.Ş. üzerinden kilit taşı üretimi yapmak istiyoruz. Pınar Bulvarı’nda çalışmalar durdu, sizler TESKİ’ye gidip söylediniz mi? Çalışmalar durmuş durumda rahatsız olanınız var mı? Lütfen gerekli yerlere iletin. Büyükşehir belediye başkanımızla defalarca konuştum. Hafriyat döküm belgesini alayım belediye önünde çerçeveleteceğim. Müteahhit işi yokuşa sürüyor” dedi. 

 

ÇALIŞMALAR BU HAFTA İÇİNDE BAŞLAYACAK

 

CHP’li meclis üyesi Ender Dubaz da Pınar Bulvarı’ndaki sıkıntı ile ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile görüştüğünü, bulvardaki çalışmaların bu hafta içinde başlayacağını belirtti. İlgili gündem maddesi CHP’li meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy çokluğuyla karara bağlandı. 
Haber / Emre BOZ