Belediye aşure geleneğini bozmadı

Her yıl Muharrem ayında vatandaşlara aşure dağıtan Çerkezköy Belediyesi bu yıl da geleneği bozmadı. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay dün saat 16:30'da belediye meydanında vatandaşlara aÅ

GÜNDEM 9.09.2019 19:27:00 0
Belediye aşure geleneğini bozmadı


Öğle namazı çıkışı camilerde, Cem Evlerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında vatandaşlara aşure ikram edilirken, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram ve Nedim Yılancı ile birlikte saat 16:30’da belediye meydanında vatandaşlara aşure ikram etti. 

 

BİRLİK BERABERLİĞİN PEKİŞECEĞİ BİR AY OLMASINI TEMENNİ ETTİ

 

Başkan Akay,  Muharrem ayının birlik ve beraberliğin daha çok pekişeceği bir ay olması temennisinde bulunarak “Çerkezköy Belediyesi olarak Muharrem ayı dolayısı ile her yıl yaptığımız gibi bu yıl da aşure dağıttık. Muharrem ayının 10. günü nedeniyle yaptırdığımız aşureleri ilçemiz genelinde bulunan camilerde öğle namazı çıkışında, Cem Evlerinde ve Cumhuriyet Meydanı’nda dağıttık. Ayrıca ilçemizde bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile Çerkezköy K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na da aşure dağıttık” dedi.

 

“DİNİ GÜNLERİ DE BİRLİKTE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Muharrem ayının İslam tarihinde önemli ve hüzünlü bir yeri olduğunu dile getiren Akay, Muharrem ayının 10’uncu günü olan Aşure Günü’nün bir başka öneminin de Kerbela olayı olduğunu ifade ederek “Hazreti Hüseyin’in şehit edildiği bu olay da Aşure Günü’ne denk gelmiş, bu günü vicdan sızlatıcı, ıstırap dolu bir gün haline dönüştürmüştür” dedi. Bugünün ortak paydada buluşma günü olduğunu söyleyen Akay “Ülkemiz ve milletimiz zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Allah bütün milletimize birlik beraberlik nasip etsin” dedi. Akay, bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da belediye olarak milli günlerde olduğu gibi, dini günleri de vatandaşlarla birlikte yaşamaya devam edeceklerini söyledi. 
 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU