İlk ders zili çaldı

Kapaklı'da bin 600 anaokulu, 8 bin 400 ilkokul, 8 bin 500 ortaokul ve 4 bin 600 lise öğrencisi yaz tatilinin ardından dün yeniden okula merhaba dedi. Karaağaç İlkokulu'nda düzenlenen programda okul sıralarına

GÜNDEM 9.09.2019 15:50:00 0
İlk ders zili çaldı

Yeni eğitim öğretim yılının açılışı dolayısıyla dün saat 10:00’da Karaağaç İlkokulu’nda tören düzenlendi. Törene Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, Karaağaç Mahallesi’nde 3 bin öğrencinin ders başı yaptığını ifade etti. 

 

 

3 OKUL TEKLİ EĞİTİME GEÇTİ

 

İkili öğretim yapan Karaağaç İlkokulu’nun da kısa sürede tekli eğitime geçeceğini kaydeden Danışmaz, 2019 – 2020 Eğitim Öğretim yılında 3 okulunda Cumhuriyet İlkokulu, Sanayiciler İlkokulu ve İrfan – Fatma Mandalı İlkokulu olmak üzere 3 okulun tekli eğitime geçtiğini söyledi. Yatırım programında yer alan 4 okulun da en geç ilk dönem içerisinde normal eğitime geçeceğini belirten Danışmaz, “İnşallah önümüzdeki yıl ikili eğitimle ilgili sorunları ortadan kaldırmaya çalışacağız” dedi. Karaağaç İlkokulu’nun geçen yıl düzenlenen çocuk oyunlarında Tekirdağ birincisi olduğunu anımsatan Danışmaz, bu yıl daha fazla alanda birincilik beklediklerini söyledi. 

 

HER ŞEYİN BAŞI EĞİTİM

 

Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni eden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de “Kapaklı’da öğretmenlerimizle, müdürlerimizle beraber harikalar yaratıyoruz. Kapaklı’da eğitim yalnızca diploma almak anlamına gelmiyor. Birçok dalda farkındalık yaratıyoruz ve bundan keyif alıyorum” dedi. Her şeyin başının eğitim olduğunu söyleyen Çetin, “Bir köyün, bir ilçenin, bir mahallenin değeri içerisindeki insan kalitesi kadardır. Bu konuda öncülük yapan tüm öğretmenlerimize, müdürlerimize teşekkür ediyorum” dedi. 

 

 

DANS GÖSTERİLERİYLE BEĞENİ TOPLADILAR

 

Mustafa Çetin’in konuşmasının ardından 4/F sınıfından Harun Durdağı ve 4/G sınıfından Eslem Işıksoy ‘İlköğretim Haftası’ isimli şiirlerini okudu. 2. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı dans gösterisinin ardından 4/F sınıfı öğrencisi Ezgi Akgül ‘Dinleyen Anlar’ adlı şiiri seslendirdi. 4/G sınıfından Nazlı Topatay’ın ‘Eğitim Öncesi’ adlı yazıyı okumasının ardından 3. sınıf öğrencileri de sundukları dans gösterileri ile beğeni topladı. 

 

ANILARINI TAZELEDİLER

 

Gösterilerin ardından protokol üyeleri sınıfları gezerken, öğrencilik yıllarındaki anılarını da tazelediler. Protokol üyeleri sıralara oturarak öğrencilik yıllarına dönerken, sınıf başkanı olan İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, tahtaya ‘Konuşanlar Listesi’ yazdı. Listede Mustafa Çetin, Levent Akın, Yusuf Çetin, Metin Kanar, Abdülbaki Aladağ’ın yanı sıra bazı basın mensupları da yer aldı. Okul sıralarında anılarını tazeleyen protokol üyeleri, daha sonra sıraları gerçek sahiplerine teslim etti. 

 

 

ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİLER

 

Çerkezköy’de de 37 bine yakın öğrenci dün ders başı yaptı. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Şube Müdürleri Yusuf Hayri ve Arif Zenginal, Çerkezköy’de okulları ziyaret ederek, yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. 
 

 

Haber / Emre BOZ