İş arayanlarla ve işverenler Çerkezköy'de buluşuyor

4. Tekirdağ Kariyer Ve İstihdam Fuarı; 8 -9 Ekim tarihlerinde 2 gün süreyle Çerkezköy Kapalı Halk Pazarı'nda yapılacak. Fuar, Tekirdağ Valiliği ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) işbirliğinde ger?

GÜNDEM 8.09.2019 18:38:00 0
İş arayanlarla ve işverenler Çerkezköy

Fuarın amacı, işgücü arz ve talebinin tüm bileşenlerini buluşturarak işverenleri ve iş arayanları bir araya getirmek olarak açıklandı. Fuar'da stant ücreti alınmayacak ve stant açmak isteyen firmalar, Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü, Çorlu ve Çerkezköy Hizmet merkezi yetkilileri ile irtibata geçebilecekler. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, fuarın istihdama katkı sağlayacağını vurgulayarak, "İstihdama katkıda bulunmak amacıyla, iş arayanların ve işverenlerin buluşma noktası olan 4. Tekirdağ Kariyer ve İstihdam Fuarı etkinliğine katılımlarını temenni ederim." ifadelerini kullandı. 

 

STAJ VE İŞ BAŞVURUSU YAPILACAK

 

Fuarın ilk günü 8 Ekim Salı günü Çerkezköy Kapalı Halk Pazarı'nda gerçekleşecek. Sabah 09.00-09.30 saatleri arasında kayıt ile başlayacak olan fuara katılanlar, staj ve iş başvurusu yapabilecek. Başvurulardan sonra fuarın açılış kokteyli yapılacak. Daha sonra Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunacak. Ardından, 10.00-10.45 saatleri arasında plaket töreni düzenlenecek. Plaket töreninden sonra; Halk oyunları, mehter takımı ve müzik grubunun etkinlikleri ile fuara katılanlara gösteri ve müzik şöleni sunulacak. Ardından 11.30-12.30 saatleri arası stantlar gezilerek yetkililerden bilgi alınabilecek.  Fuar öğle arası molasının ardından İŞKUR tarafından hazırlanan sunumların izlenmesi ile devam edecek. İş Arama Becerileri- CV Hazırlama Sunumu ile İŞKUR'un Engellilere Yönelik Hizmetlerinin Tanıtımı başlıklı sunumlar 14.00-14.30 saatleri arası katılımcılara sunulacak.  Fuarın ilk günü, iş arayanlarla işverenlerin buluşması ile devam edecek. Fuar saat 17.00'da sona erecek. 

 

SUNUMLAR YAPILACAK

 

Fuarın ikinci günü 9 Ekim Salı günü yine Çerkezköy Kapalı Halk Pazarı'nda yapılacak. Fuarın ikinci günü 09.00-10.00 saatleri arası kayıt ile başlayacak. Katılımcılar iş ve staj başvurusu yapıp girişimcilik istihdamı, engelli istihdamı ve kadın istihdamı konularında merak ettikleri soruların cevabını bulabilecekler. Ardından, saat 10.00'da Kariyer Günü Etkinlikleri kapsamında sunumlar yapılacak. İŞKUR Kampüste başlıklı sunumun ardından Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi  Kariyer Merkezi'nin sunumu yapılacak. Daha sonra saat 10.30'da işverenler ve iş arayanlar bir araya gelecek. Fuar'da 12.30-14.00 saatleri arasında öğle arası molası verilecek. Öğle arasından sonra tekrar iş arayanlar ve iş verenler buluşacak . İş verenler iş arayanları bilgilendirirken iş arayanlar ise iş gücü ve iş bulma konularında merak ettiği soruların cevabını alabilecekler. Fuar saat 17.00'de kapanış konuşmasıyla sona erecek.  
 

 

Haber/ Buse SERİN