Yasa dışı yollardan yurt dışına kaçarken yakalandılar

Edirne'de yasa dışı yollardan Yunanistan'a kaçmaya çalışırken 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı askerler tarafından, yakalanan 9 fetö/pdy şüphelisinden 2'si, çıkarıl

GÜNDEM 6.09.2019 18:15:00 0
Yasa dışı yollardan yurt dışına kaçarken yakalandılar

Edirne Meriç’te 3 ayrı askeri yasak bölgeden Yunanistan'a kaçmaya çalışan 9 kişi Edirne'de 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı askerler tarafından yakaladı. İl Jandarma Komutanlığı'na teslim edilen H.K., M.G., E.G., M.A., H.K., M.K., F.K., M.K. ve H.K.,'nin yapılan GBT sorgulamalarında terör örgütü fetö/pdy'ye üyesi olmaktan haklarında bulunan davanın sürdüğü belirlendi. Manisa, İzmir ve Çanakkale'de haklarında arama kararı olan ve yurt dışına çıkış yasağı bulunan şüphelilerin 6'sının öğretmen, birinin ev kadını, 2'sinin de fetö'nün okullarında öğretmen olduğu tespit edildi. 

 

2’Sİ TUTUKLANDI

 

Edirne'de adliyeye sevk edilen fetö'nun Kuran kursu öğretmeni M.K. ile örgütün okulunda öğretmenlik yapan H.K., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, jandarmadaki sorgularının ardından 7 şüpheli ise soruşturmalarının yürütüleceği illere gönderildi. 
 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU