Çetin: Tüm partilerden destek bekliyoruz

Kapaklı Belediye Meclisi stratejik planı görüştü. İlgili gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Komisyonda stratejik planın detaylı bir şekilde incelenmesinin tavsiye eden Başkan Mustafa ?

GÜNDEM 5.09.2019 17:24:00 0
Çetin: Tüm partilerden destek bekliyoruz

Geçtiğimiz ay tatil yapan Kapaklı Belediye Meclisi, Eylül ayı toplantısını dün saat 14:00’da yaptı. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapılan toplantıya meclis üyelerinden Halil İbrahim Erkan ve Ziya Arslan mazeret bildirerek katılmadı. Saygı duruşunda bulunulması ve 8 ek gündem maddesinin gündeme alınmasının ardından belediye hisselerinin satışıyla ilgili 2 gündem maddesi görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. 31 Mart öncesi satışı yapılan hisselerin tapu devirlerinin yapılabilmesi için belediye başkanına yetki verilmesinin ardından maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Pınarca Mahallesi’nde bulunan bazı belediye hisselerinin satışının oybirliği ile kabul edildiği toplantıda Atatürk, Cumhuriyet, İnönü Mahallelerinde kadastro için görevlendirilmek üzere 6 bilirkişi seçimine ilişkin gündem maddesi ise İmar Komisyonu’na havale edildi. 

 

 

KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

 Atatürk Mahallesi’nde 34 metrekarelik belediye hissesinin satışının kabul edildiği toplantıda hizmet alımı ve kiralama konulu gündem maddeleri ise Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Park alanlarına su kuyusu açılması için tahsis talebinin de görüşüldüğü toplantıda İsmetpaşa Mahallesi 361 ada 4 parsel ile 575 ada 8 parsel arasında bulunan 112,58 metrekarelik park alanında, Bahçelievler Mahallesi 1098 ada 1 parsel ve 1213 ada 1 parselde bulunan 79,50 metrekarelik parkta, Bahçelievler Mahallesi 1016 ada 5 parselde, Pınarca Mahallesi 313 ada 72 parselde bulunan parkta toplam 114,48 metrekare alanın su kuyusu açılmak üzere 10 yıllığına Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesi konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 

 

“BELEDİYEDEN TALEPTE BULUNDULAR”

 

Bahçelievler Mahallesi’nde TESKİ’nin kuyu kazdığını, ancak yetersiz kaldığını belirten Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı’da yeni su kuyularına ihtiyaç olduğu için belediyeden talepte bulunduklarını belirtti. 
 

 

 

OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

 

Toplantı, Kapaklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne araç talebi konulu yazının görüşülmesi ile devam etti. Gündem maddesiyle ilgili konuşan Başkan Çetin, “59 AE 085 plakalı ford marka kamyonetin bedelsiz olarak belediyeye devri için İl Sağlık Müdürlüğü’ne talepte bulunduklarını belirterek “Kendileri de bu talebimizi olumlu buldu” dedi. Araç talebi için belediye başkanına yetki verilmesinin ardından Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şubesi’nin ford transit marka aracının bakımının yapılması talebi oy birliği ile kabul edildi. 
 

 

“DESTEK BEKLİYORUZ”

 

Stratejik planla ilgili gündem maddesi de Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Komisyonda stratejik planın detaylı bir şekilde incelenmesinin tavsiye eden Başkan Mustafa Çetin, bunun Ekim ayına kadar görüşülüp onaylanması gerektiğini dile getirdi. Stratejik planla ilgili anket ve çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Çetin, tüm partilerden stratejik plan ile ilgili destek beklediklerini söyledi. Toplantı, İnönü Mahallesi 1543 ada 1 parselde bulunan 10 dönümlük arsanın açık teklif usulü ile 10 yıllığına kiralanması için belediye başkanı ve belediye encümenine yetki verilmesi konusunun görüşülmesiyle devam etti. Atıl halde bulunan bu alan için Kent A.Ş. üzerinden kaynak sağlamak istediklerini kaydeden Başkan Çetin, “Prosedür izlenip belediye bütçesi üzerinden kaynak aktarılmadan burayı kiralayabiliriz. Ben hem trafik hem de iyi bir yer olduğundan dolayı kapalı Pazar yeri olarak uygun görüyorum” dedi. İlgili gündem maddesinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından, İsmetpaşa Mahallesi Bülent Ecevit Parkı’nın ve Süleyman Demirel Parkı’nın 10 yıl süre ile kiraya verilmesi konusu da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 
 

 

GAZİNİN İSMİ VERİLECEK

 

İlçenin çeşitli yerlerinde bulunan tarlaların devlet tarım arazisi vasfıyla kiralık olarak 5 yıl kullanılması Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, belediyeye ihtiyaç üzerine bilgi işlem, kadın ve aile, destek hizmetleri birimlerinin açılması oybirliğiyle kabul edildi. İnönü Mahallesi 1880 parsele ait 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine ait plan paftaları ve plan açıklamaları raporunun İmar Komisyonu’na havale edildiği toplantıda Hasankadı Belediyesi’nin araç talebi de görüşüldü. Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan ve kullanılmayan 59 FD 076 plakalı Steyr marka 1987 model traktörün bedelsiz olarak Hasankadı Belediyesi’ne hibe edilmesi oybirliği ile karara bağlandı. Toplantının son gündem maddesinde ise
yeni hükümet konağının yanında bulunan parka Hakkari'de mayının infilak etmesi sonucu gazi olan Tarık Cür’ün isminin verilmesi oybirliğiyle karara bağlandı. 
 

 

Haber / Emre BOZ