Okula uyum eğitimleri başladı

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Çerkezköy'de de 9 Eylül'de başlayacak olan 2019-2020 eğitim öğretim yılı öncesi 1., 5. ve 9. sınıflar için dün uyum eğitimi başladı. Öğrenciler okulun ilk gü

GÜNDEM 5.09.2019 14:45:00 0
Okula uyum eğitimleri başladı

Bu yıl birinci sınıfa başlayan öğrenciler, okula velileri ile birlikte geldiler. Bazı çocuklar kolay adapte olup arkadaş bulmaya çalışırken bazıları ise ailelerinden ayrılmak istemedi. Bazı veliler ise çocuklarını yalnız bırakmayıp alışana kadar yanlarından ayrılmadı.  Bazı okullarda da çocukların okul korkularını yenebilmeleri için palyaçolar getirildi ve müzik şöleni ile çocukların okulu sevmeleri amaçlandı.  Tanışma amaçlı, 1., 5. ve 9. sınıflar için başlayan uyum eğitimi Çerkezköy'de renkli geçti. Okul bahçelerinde toplanan çocuklar isimlerinin okunmasıyla beraber kendi sınıflarının olduğu alanlara geçtiler. Burada çocukları sınıf öğretmenleri karşıladı.  Ardından yeni arkadaşları ve öğretmenleriyle tanışan çocukların okul heyecanı gözlerinden okundu. Bazı çocuklar ise ailelerinden ayrılmakta zorlandı. 

'ONLARIN GÖNÜLLERİNİ HOŞ TUTMAK İSTEDİK'

 

Çerkezköy Atatürk İlkokulu Müdürü Yalçın Memiş, 9 Eylül'de başlayacak olan 2019-2020 eğitim öğretim yılı öncesi böyle bir tanışmanın okula adapte olmak açısından etkili olduğunu dile getirdi. Memiş, "Öğrencilerimize hoş geldiniz dedik. Onların gönüllerini hoş tutmak istedik. Onların hızlı bir şekilde arkadaşlarına, öğretmenlerine alışıp mutlu olmalarını önemsiyoruz. Bazı çocuklar çok hızlı bir şekilde alışıp arkadaşlarının yanına giderken bazı çocukların ise ailelerini bırakmak istemediğini görüyoruz. Umarız tüm çocuklar hızlı bir şekilde adapte olarak okulu severler. Yeni eğitim öğretim yılının onlar için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı. 

 

'VELİLERE DE İŞ DÜŞÜYOR'

 

Memiş, öğretmenlerin ve idari kadronun çocuklara okulu sevdirmeleri için ne gerekiyorsa yaptığını söyleyerek, "Sınıf öğretmenlerimiz çocukların okula alışabilmeleri ve sevmeleri için ellerinden geleni yapıyorlar ama tabi ki bu konuda velilere de iş düşüyor. Çocuklara okulu sevdirmek için onların da yapması gereken bir takım şeyler var. Bazı velilerin çocuklarıyla birlikte sınıflara girdiğini ve çocuklarını yalnız bırakmak istemediklerini görüyoruz ancak bu onları alışma aşamasında olumsuz etkiliyor. Onların arkadaşları ve öğretmenleriyle tanışıp vakit geçirmeleri gerekiyor." dedi. Daha sonra Memiş, bu yıl dört tane birinci sınıf şubesi bulunduğunu da belirterek, "Bu yıl 4 tane birinci sınıf şubesi açıldı. Toplam da 165 tane birinci sınıf öğrencimiz var, bir sınıfta ise 40-41 öğrencimiz bulunuyor. Sınıflarımız kalabalık." dedi. 
 

 

Haber / Buse SERİN