Satranç Turnuvası'nın kazananları belli oldu

Kapaklı Kazak Gölü Festivali çerçevesinde düzenlenen satranç turnuvasında Kapaklı'da ikamet eden , Türkiye Satranç Federasyonu sporcu lisansına sahip , 7 -14 yaş aralığında 92  sporcu mücadele e

GÜNDEM 2.09.2019 17:49:00 0
Satranç Turnuvası

Turnuva 5 tur üzerinden swiss manager  programı ile İsviçre Yöntemine göre yapılan turnuva cumartesi günü saat 10:00’da başlarken, Pazar günü saat 16:00’da sona erdi. Turnuvada dereceye girenlere ödülleri verilirken, ödül törenine Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz ve satranç sever aileler katıldı. Birincilere kupa ve madalya, ikinci ve üçüncülere madalya verildi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Ödül töreninde konuşan turnuva başhakemi Murat Bekdaş; okulların açılmasına sayılı günler kala böyle bir organizasyonu tertipleyen Kapaklı Belediyesi’ne ve Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e teşekkür ederken, turnuvaya katılan sporculara ve onlara destek veren ailelerine de teşekkür etti. Bektaş, turnuvada görev alan hakemler İbrahim Yücetürk, Gökhan Çelik, Okan Hazar ve Cihan Öztürk’e de teşekkür etti.

 

ZORLUKLARLA DOLU DÜNYANIN EN GÜZEL OYUNU

 

Kapaklı TSF Temsilciliği olarak, zihinsel gelişimde önemli bir yeri bulunan ve öğrencilere yararlı alışkanlıklar kazandıran satranç sporuna verdikleri desteğin her zaman devam edeceğini kaydeden Bektaş, “Satranç insana mücadele ruhu kazandırır, problemleri çözmede kişiye ısrarcı olmayı ve pes etmemeyi öğretir. Satrançta başarılı olmak sakin ve sabırlı olmaya bağlıdır. Bu da bize hayatta olayların üzerine sakin bir kafa ile gitmemizi sağlar. Satrançta sonuç alabilmek için doğru karar vermek, mantıklı hareket etmek, bütün kombinezonları ve riskleri görmek gerektiğini biliyoruz. Başarılı olan bütün insanların hayatında bu sözler yatıyor. Satranç zorluklarla dolu olan dünyanın en güzel oyunudur. İnsanı güçlendiren de hayatın zorluklarıdır” dedi.

 

DERECEYE GİREN SSPORCULAR

 

7-8 Yaş kategorisinde kızlarda Sanayiciler İlkokulu öğrencilerinden Elif Dönmez birinci, Ela YUmlu ikinci ve Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu öğrencisi Azra Deniz üçüncü olurken, erkeklerde de Gülerçin Koleji öğrencisi Utku Esiroğlu birinci, Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu öğrencisi Emir Yalvaç ikinci ve Gülerçin Koleji öğrencisi Uras Esiroğlu üçüncü oldu. 8-9 yaş kategorisinde de kızlarda Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu öğrencisi Erem Aydın birinci, Sanayiciler İlkokulu öğrencisi Edanur Engerek ikinci, Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu öğrencisi Yaren Ercan üçüncü olurken, erkeklerde de Doğa Koleji öğrencisi Ömer Bartu Yaşın birinci, Karaağaç İlkokulu öğrencisi Harun Durdağı ikinci ve Kapaklı Başakşehir Koleji öğrencisi Umut Yılmaz üçüncü oldu. 11-12-13-14 yaş kategorisinde kızlarda Yıldızkent Ortaokulu öğrencilerinden Ezel Özgör birinci, Hilal Yalvaç ikinci ve Minel Aşık üçüncü olurken, erkeklerde de Yıldızkent Ortaokulu öğrencisi Mustafa Arda Turan birinci, aynı okuldan Emre Gürcan ikinci ve Gazi Ortaokulu öğrencisi Gökhan Tepe üçüncü oldu. Turnuvada yarışan tüm sporculara katılım belgeleri; dereceye giren sporculara ise kupa ve madalyaları Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz tarafından verildi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU