Bu zafer, boyun eğenlerin değil, direnenlerin zaferidir

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen 2. Kültür ve Sanat Festivali'nde konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay "Bugün 30 Ağustos.  'İyi bil, iyi tanı' diye bir k

GÜNDEM 31.08.2019 13:07:00 0
Bu zafer, boyun eğenlerin değil, direnenlerin zaferidir

Çerkezköy Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile organize edilen 2. Kültür ve Sanat Festivali kapsamında önceki akşam saat 20.45’te fener alayı düzenlendi. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve binlerce kişi ellerinde meşaleler ve Atatürk portreleri ile birlikte marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’ndan Kent Park’a kadar yürüdü. Fener Alayı’nın ardından Kent Park’ta düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

CESARETİMİZİN VE İNANCIMIZIN 97. YILDÖNÜMÜ

Vatandaşlara hitap eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Nazım Hikmet’in Büyük Taarruz’u anlattığı dizelerini okuyarak sözlerine başladı. Başkan Akay “Şanlı zaferimizin yıldönümünde meydanları dolduran tüm hemşerilerimizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Bugün 30 Ağustos. Dumlupınar’da tarihin akışını değiştiren cesaretimizin ve inancımızın 97. Yıldönümü” dedi.

 

 

 “GÖREVİMİZ BU ZAFERİ KÜÇÜMSEYENLERE BİR KEZ DAHA HATIRLATMAK”

 

Bugün bir milletin en temel hakkı olan tam bağımsızlığın bedelini kanla ödediği, emperyalizme karşı tek vücut olup direndiği büyük zaferin yıldönümü olduğunu kaydeden Başkan Akay “Bugün bir halkın millet olma mücadelesinin, uyanışının, birleşmesinin, ayağa kalkıp destanlaşmasının yıldönümü. Bugün karanlıklar içerisinde hiçbir aydınlık ümidi yokken, dünya yüzünde son Türk Devleti’ne vücut veren muhteşem emeğin yıldönümü. Şimdi 97 yıl sonra, yıldönümünde coşku ve heyecanımız büyük. Büyük zaferimizi kutluyoruz. Gururluyuz. Ve bir görevimiz de bu büyük zaferi küçümseyenlere, yok sayanlara, görmezden gelenlere bir kez daha hatırlatmak” dedi.

 

 

BU ZAFER ‘HAK VERİLMEZ, ALINIR’ DİYENLERİN ZAFERİ

 

30 Ağustos’un önemine vurgu yapan Akay “Bugün 30 Ağustos.  ‘İyi bil, iyi tanı’ diye bir kez daha burada haykırmak görevimiz. Çünkü tarih, mücadele etme azminin sembolü olan bu büyük zaferi kolay yazmadı. Emperyalizmin boyunduruğundan kurtulmak için ilk defa sömürgeciliğe karşı durabilmek için yazılan gerçek bir halk destanı o yapraklara kolay yazmadı. Tarihler dize geldi bugün. Dumlupınar’da kulaklar çınladı bugün. Hatırla Afyon Ovası’nı! Hatırla Sakarya’yı! Bugünü hatırla! Adın gibi iyi bil. 30 Ağustos bugün iyi tanı. Bu zafer hepimizin! 30 Ağustos hepimizin birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin zaferi. Bu zafer Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta milletinin istikbalinin peşinde koşanların zaferi. Bu zafer ‘Hak verilmez, alınır’ diyenlerin. Bu zafer boyun eğenlerin değil direnenlerin, bu zafer cepheden cepheye mermi taşıyan anaların, kızıl ufuklarda gencecik canını feda eden kınalı kuzuların, Mehmetçiğimin zaferidir” dedi.

 

 

“BU TARİH BİZİM ONURUMUZ”

 

Akay “Bu tarih bizim gururumuz! Bu tarih bizim onurumuz. Onurumuza sahip çıkacağız. İşte bizler dünyada hiçbir millete nasip olmayan ve bu şanlı zafer ile yeniden vatan yapılan bu toprakların bu kahramanlık destanına sahip çıkacağız. ‘Hattı müdafaa yoktur, sattı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanı ile ıslanmadıkça terk olunamaz’ diyenleri, o sathı terk etmeyerek canlarını feda eden, bu toprakları bize vatan yapan kahraman şehitlerimizi haykıracağız. Ve anlatacağız; sisli, serin ve karanlık gecede ağır ağır Kocatepe’ye çıkan mavi gözlü Başkomutanın işareti ile duyulan bir tek top sesini, sonra top sesi ile zangırdayan Kocatepe’yi anlatacağız. Özgürlük mücadelesinin oluk oluk İzmir’e aktığını;  dağlarda yanan ateşleri, parıldayan yıldızları anlatacağız. Süvari birliğinin dörtnala girdiği İzmir’i, al yıldızlı bayraklarla donanmış caddelerini, dağlarında çiçekler açan İzmir’i anlatacağız. Afyon Ovası’nda bir devin sessizce nefes alışını ve sonra ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diye haykıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü haykıracağız” ifadelerini kullandı.

 

 

“ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN”

 

Y.Doğan Ergeneli’nin ‘Bir Tutkudur Mustafa Kemal’ isimli şiirini de okuyan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “İşte bizler; Bu gururlu zafer gecemizde, yeniden aydınlık yarınlarımıza ışık tutan, bize güç veren, kurtuluş destanımızın baş kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün izinde yürüyeceğimizi hep birlikte haykıracağız. Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi. Vahap Akay’ın konuşmasının ardından sanatçı Mabel Matiz sahne aldı.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU – Buse SERİN