9 kilometrelik kuyruk oluştu

Yaz tatillerini Türkiye'de geçirip yaşadıkları Avrupa ülkelerine dönmek için dönüş yoluna geçen gurbetçiler, İpsala Sınır Kapısı'nda 9 kilometre kuyruk oluşturdu. Gurbetçiler, kiraladıkları

GÜNDEM 31.08.2019 13:05:00 0
9 kilometrelik kuyruk oluştu

Yunanistan tarafının yavaş alım yapması ve İpsala Sınır Kapısı'nda yapılan yenileme çalışmalarından kaynaklanan kuyruk, İpsala şehir merkezi girişine kadar uzarken, sırada beklemekten sıkılan İsmail Peker, kiraladığı atla şaşkın bakışlar arasında araçların arasında tur attı. Beklemekten sıkıldığını ve at kiralayıp dolaşmaya başladığını ifade eden Peker,”Aata binme imkanı buldum ve bunu değerlendirdim” dedi. Bazı gurbetçiler de darbuka, davul ve klarnet eşliğinde çalan Trakya havalarıyla eğlendi.

“13 SAATTİR BEKLİYORUZ”

Londra'ya gittiğini belirten Esat Bozkurt  “13 saattir burada bekliyoruz. 4-5 saat daha bekleriz. Gümrükte kaç kişi çalışıyor, bilmiyoruz. İhtiyaç gidermek için bir yer yok. Çocuklarla perişan olduk” derken, sabahın erken saatlerinden beri kuyrukta olduğunu ifade eden Mustafa Kara da, “Avusturya'ya gidiyoruz. Bekleyenlerin Allah yardımcısı olsun” dedi.

Haber / Yakup KARATEPE