Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, bu yıl kapılarını 3. kez açacak

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Trakya Kalkınma Ajansı işbirliği ile organize edilen Çerkezköy Endüstriyel Fuarı'nın bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek.

GÜNDEM 29.08.2019 16:07:00 0
Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, bu yıl kapılarını 3. kez açacak

25-28 Eylül tarihleri arasında Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenecek olan fuar ile bölgede bulunan küçük ve ortak ölçekli KOBİ’lerin, büyük ölçekli firmalar ile iş birliği içerisinde olmaları ve büyük firmaların bölgede bulunan yan sanayi sektörlerini tanımaları, böylelikle bölgesel tedarik zincirinin oluşmasının amaçlandığı belirtildi.

 

TOBB’UN YURTİÇİ FUAR TAKVİMİ’NDE YER ALDI

 

Bu yıl, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Yurtiçi Fuar Takvimi’nde yer alan Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nın bu yenilikle adını ulusal arenada en çok tercih edilen fuarların arasına yazdırdığını belirten yetkililer “Her yıl artan bir ivme kazanan bölgenin ilk ve tek Endüstriyel Fuarı, bu yıl bölgenin lokomotif firmalarını da bünyesine kattı. BSH, Arçelik, HEMA, İnan Makine, Yılmaz Redüktör/ELK Motor, Star Hidropar/Ekinplas gibi hem bölgede hem de ülkede katma değer yaratan büyük ölçekli firmaların, orta ve küçük ölçekli firmalarla buluşacağı Fuar, İstanbul Üniversitesi Tedarik Zinciri Yönetimi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Erdal ile Satın Alma ve Tedarik Yönetimi Meslek Odası (TUSMOD) Başkanı Gürkan Hüryılmaz sunumları ile bölgemiz satın alma yönetici ve uzmanlarının da ilgi odağı olacak” dedi.

 

“AMAÇLARIMIZA ULAŞMAKTA BİZLERE GÜÇ VERİYOR”

 

Fuarla ilgili açıklama yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, oda olarak amaçlarının üyelere fayda sağlayacak çalışmalar yapmak ve bölgeye değer katmak olduğunu belirtti. Bunların yanında en büyük hedeflerinin yerelden yükselen güçle ulusal çapta söz sahibi olmak olduğunu kaydeden Kozuva, “Firmalarımızın gerek üretim, gerek istihdam alanındaki gayreti, bu amaçlarımıza ulaşmakta bizlere güç veriyor. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı, işte bu ortak gayretin mükâfatıdır. 2017’den bu yana personelimizle, üyemizle, kurumlarımızla el ele vererek gerçekleştirdiğimiz Endüstriyel Fuarımız, bu yıl yeniden kapılarını açıyor. 25-28 Eylül tarihleri arasında bölgemizin değerli kurumlarından Trakya Kalkınma Ajansı iş birliği ile düzenleyeceğimiz fuarımız, yine fark yaratacak. Dünyanın dört bir yanına ihracat yapan yıldız firmalarımız, orta ve küçük ölçekli KOBİ’lerimize ulaşmanın en kolay yolu olan Çerkezköy Endüstriyel Fuarımıza herkesi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“PEKÇOK İŞ KOLUNU BARINDIRIYOR”

 

Fuarla ilgili açıklama yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin de bölge endüstrisinin kapasitesini artıracak, ticaretini ve ihracatını geliştirecek fuarlara katılım sağlanması ve kimi zaman bu fuarların bölgede düzenlenmesi amacıyla Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte organize ettikleri Çerkezköy Endüstriyel Fuarı’nı daha geniş bir kitleyle daha da büyümüş bir şekilde bu yıl tekrar gerçekleştireceklerini söyledi. Çerkezköy, Çorlu, Ergene, Kapaklı ilçelerinin, coğrafi konumu sebebiyle de Avrupa Birliği ve İstanbul pazarlarına yakınlığı ile başta tekstil olmak üzere elektrik-elektronik, metal gibi pek çok iş kolunu barındırdığını kaydeden Şahin, “Bu geniş yelpazede yer alan firmalarımızın bir araya gelerek sinerji yaratmaları ve bölge sanayinin gelişmesine katkıda bulunmaları en büyük temennimizdir” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ