Ayçiçeği hasadının yüzde 70'i tamamlandı

Kapaklı ve Çerkezköy'de ayçiçeği hasadının yüzde 70'inin tamamlandığını kaydeden Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak,  "Bu yıl dekar başına ortalama 200-250 ki

GÜNDEM 28.08.2019 16:49:00 0
Ayçiçeği hasadının yüzde 70

Ayçiçeği hasadı ile ilgili açıklama yapan Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, ayçiçeği hasadının yüzde 70’inin tamamlandığını belirtti.

 

ÜRETİCİ BU YIL ZARAR ETMEDİ

 

Bu yıl dekar başına ortalama 200-250 kilo ayçiçeği verimi elde edildiğini kaydeden Çetin “Belirlenen fiyat beklenene yakın. Ayçiçeği üreticileri bu yıl zarar etmedi” dedi. Bu yıl ayçiçeğinde yağ oranının önceki yıllara göre biraz daha fazla olduğunu, bunun da üreticiyi sevindirdiğini söyleyen Toprak “Bu yıl devletimizin ayçiçeğine verdiği taban fiyat 2.50 – 2.80 TL. Bu verilen taban fiyatları da biz çiftçilerin beklentilerine yakın. Keşke her yıl çiftçimizin zarar etmeyeceği şekilde fiyat verilmiş olsa  maliyetlerimizi de karşılayacağımızdan sıkıntımız olmayacak.  Çiftçiler olarak devletin vereceği destek primlerinden de beklentimiz en az 45-50 kuruş olarak verilmesi halinde bizleri rahatlatacaktır” dedi.

 

Haber / Buse SERİN