Tren yolculuğu değil, çile yolculuğu

Son aylarda akaryakıt fiyatlarına gelen zamlarla otobüs fiyatlarında meydana gelen artışlar nedeniyle vatandaşlar Çerkezköy-İstanbul arasında ucuz olan trene rağbet ederken, tren yolculuğundan yansıyan görü

GÜNDEM 27.08.2019 18:43:00 0
Tren yolculuğu değil, çile yolculuğu

Vatandaşlar, Çerkezköy’den İstanbul’a gitmek için daha ucuz ve daha güvenli olarak gördükleri treni tercih ederken, ucuzluk yoğunluğa, yoğunluk çileye dönüşüyor. Yaşanan yoğunluğa karşı önlem almayan yetkililerin duyarsızlığı ise tren koridorunda yerde yolculuk yapmak zorunda kalan halkı çileden çıkartıyor.

 

EZİYETE VE ÇİLEYE DÖNÜŞÜYOR

 

Çerkezköy-Halkalı, Halkalı-Çerkezköy arasında trenin koltuk kapasitesine göre değil ‘kesebildiğin kadar bilet kes’ mantığıyla sunulan hizmet ne cumhuriyetle yaşıt olan demiryollarına, ne de günümüz Türkiye’sine yakışmazken, yoğunluk nedeniyle vagonların yetersiz kaldığını, bazı yolcuların ayakta ya da koridora oturarak yolculuk yapmak zorunda kaldığını belirten vatandaşlar, trende klima olmaması nedeniyle özellikle sıcak havalarda yolculuğun eziyete ve çileye dönüştüğünü ifade ederek yetkililerin bu duruma çözüm bulmasını istediler.

 

 

TRENDEKİ GÖRÜNTÜLER HİNDİSTAN’I HATIRLATTI

 

Çerkezköy’den İstanbul’a hareket eden trendeki görüntüler Hindistan’ı hatırlatırken, Çerkezköy – İstanbul arasında sefer yapan trende bilet soran hiçbir görevlinin olmadığını belirten vatandaşlar bu başıbozukluğa tepki gösterdi. Yoğunluk nedeniyle balık istifi yolculuk yapmak zorunda kaldıklarını ifade eden vatandaşlar, “Bu manzara ne bu çağa, ne de Avrupa’nın göbeğinde yer alan Çerkezköy’e yakışmıyor. Bu manzaradan utanması gereken siyasiler ve bürokratların yerine, yine garibanlıkla eziyet yolculuğunu tren koridorlarında ya da ayakta yapmak zorunda kalan annelerin ve gençlerin yüzünü saklayarak yaptıkları yolculuğun rahatsızlığı kadar vicdani rahatsızlığını yansıtan bu görüntülerden, hiç bir yetkilimiz ve hiç bir vekilimiz rahatsız olmuyor” diyerek bu sorunun çözümü için gerekenin yapılmasını istedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ