Jigolo adayları, on binlerce lira dolandırıldı

Kapaklı ve Çerkezköy'de onlarca kişi, kolay para kazanmak isterken jigolo şebekesinin ağına düşerek on binlerce lira dolandırıldı.

GÜNDEM 26.08.2019 18:03:00 0
Jigolo adayları, on binlerce lira dolandırıldı

Sosyal medya üzerinden tıkladıkları linkle bir siteye ücretsiz üye olan mağdurların iletişim bilgilerini aldıktan sonra harekete geçen şebeke üyeleri ilk vurgunu sözde ajans kanalıyla, ikinci vurgunu ise ajanstan gelen telefonla yapıyor. Ajanstan gelen telefonla ‘Sizinle Çorlu’dan, Çerkezköy’den ve Saray’dan birlikte olmak isteyen bayanlar var. Sizin profilinizi beğendi. Siteye bayan 3 bin TL yatırdı. Bunun için komisyonumuz olan bin 500 TL’yi hesaba yatırın’ sözleri üzerine mağdur hemen parayı yatırıyor.

 

Siteden sözde bayanın numarasını alan jigolo adayı bayanı arayarak ‘senin için komisyon ücreti olan bin 500 TL’yi hesabına yatırıyorum’ diyor. Kadın ile görüşen jigolo adayı, kadının ‘Gece işim var yarın görüşmek istiyorum” cevabının ardından siteyi ararken, site yetkililerinden “Gecelik komisyon ücreti 2 bin TL. Para çıkışı için fatura adı altında 5 bin TL gönderin” cevabını alınca dolandırıldıklarını anlıyor.

 

Site ile tekrar irtibata geçen mağdurlar, yatırdıkları üyelik paralarını istedikleri zaman ise ‘yarın görüşelim’ cevabını alıyor.  Öte yandan bu ağa düşen onlarca kişilerin, işsiz olduğu ya da maaşı yetmediği için ek gelir kapısı olarak başvurduğu öğrenildi. Site yetkililerinin üye olanlara “haftada 5-10 bin TL kazanmak ister misiniz” mesajını gönderdiği, aynı şebekenin aynı yöntemlerle yüzlerce kişi idare ettiği, bütün sitelerin ise tek merkezden idare edildiği kaydedildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ