İYİ Parti'den Emine Bulut tepkisi

Boşandığı eşi tarafından 10 yaşındaki çocuğu önünde vahşice katledilen Emine Bulut vakasına tepki gösteren İYİ Parti Kapaklı Kadın ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nesr

GÜNDEM 25.08.2019 15:59:00 0
İYİ Parti

Yazılı açıklama yapan Küp “26 Ağustos 1071 Malazgirt zaferinden bugüne, vatan topraklarımızın adı bile Anadolu olmuştur. Güzel ülkemde kadına ve anaya şiddetin, cinayetin olmadığı bir gün bile geçmiyor. Dün 10 yaşında evladının gözü önünde vahşice katledilen Emine Bulut kardeşimize içimiz yandı. Emine Bulut kardeşimize Yüce Allah’tan rahmet  ve o vahşiliği yaşayan yavrumuzun önce  Yüce Allah’ın yardımı, sonra bizlerin destekleriyle, acıları en kısa sürede unutmasını dilerim. Emine Bulut, bitmek bilmeyen kadın cinayetlerine yeni bir halka olarak eklenmiştir” dedi.

“BU ZİHNİYETİN ÜLKEMİZİ GETİRDİĞİ NOKTA BU”

“Bizlerin ve Genel başkanımız Meral Akşener’in her zaman defalarca vurguladığı gibi ‘Kadın bedeni üzerinden ahlaksızca siyaset yapan zihniyetin ülkemizi getirdiği nokta maalesef budur’” diyen Küp, kadın cinayetlerine ve kadına şiddete dur demenin sadece siyasi bir duruş değil, insan olmanın, var olmanın ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sı tarafından korunan yaşama hakkının bir gereği olduğunu belirtti.

“SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Sessiz kalmayacaklarını dile getiren Küp “Şiddeti mazur görmeyecek ve normalleştirilmesine engel olacağız. Kadınlarımıza sahip oldukları hakları, her fırsatta, her ortamda anlatacağız. Kadınların üretim ilişkileri içerisindeki konumları, şiddet karşısındaki ezilmişliklerini doğrudan belirlemektedir. Bu nedenle, gizlenmeye çalışılan kadın işsizliğini açığa çıkaracağız, eşit çalışma hakları için mücadele edeceğiz” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU