Henatesk Ortaokulu'nun protokolü imzalandı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere dün Çerkezköy'e geldi. Vali Yıldırım'ın Çerkezköy ziyaretinde, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler

GÜNDEM 22.08.2019 18:12:00 0
Henatesk Ortaokulu

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, protokol üyeleri ile birlikte sabah saatlerinde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Arçelik fabrikasını ziyaret ederek Arçelik ve İşkur’un yaptığı ‘ İşitme Engellilerin’ istihdam garantili projelerini yerinde inceleyen Vali Yıldırım, proje hakkında bilgiler aldı.

 

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI DÜZENLENİYOR

 

Bölgede ‘Arçelik Kurutucu İşletmesi’ ve ‘10 Ekim 2018'de İstanbul'dan bölgeye taşınan Arçelik Elektronik İşletmesi’ olmak üzere iki ana faaliyette üretim yaptıklarını belirten Arçelik yetkilileri, grup içerisinde faaliyet gösteren Wat Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş. unvanlı firmanın da bölgede bulunduğunu söyledi. Wat Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Temmuz 2019 çizelgesine göre 471 normal, 13 engelli olmak üzere toplam 480 çalışanının bulunduğunu kaydeden yetkililer, gerek işgücü istemleri alarak gerekse de aktif işgücü programları çerçevesinde Arçelik Kurutucu İşletmesi ile 'Temel İmalat Montaj Elemanı' mesleğinde Arçelik depo bölümü ile de 'Ambar-Depo Görevlisi' mesleğinde İşbaşı Eğitim Programları düzenlediklerini kaydetti.

 

41 İŞİTME ENGELLİ İSTİHDAM EDİLECEK

 

İŞKUR yetkilileri de projenin Arçelik tarafından sunulduğunu ifade ederken, hedef kitlesi engelli vatandaşlar olan proje kapsamında, işletmede çalışan 36 işitme engelli ve proje kapsamında taahhüt edilen 5 işitme engellinin istihdam edileceğini ve toplamda 41 engellinin projeden faydalanmasının hedeflendiğini belirtti.

 

2021’E KADAR DEVAM EDECEK

 

Projenin 30 Aralık 2018 - 30 Aralık 2021 tarihleri arasında uygulanacağını kaydeden İŞKUR yetkilileri, projenin Çerkezköy Hizmet Merkezi’nde yürütüleceğini söyledi. Proje devam ederken 9 işitme engelli vatandaşın istihdam edildiğini kaydeden yetkililer, projenin başarılı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

 

 

OKULDA İNCELEMELERDE BULUNDU

 

Arçelik fabrikasındaki incelemelerinin ardından ÇOSB tarafından yakın yerleşim alanlarında yaşayan ve çalışabilecek durumda bulunan zihinsel engellilere istihdam kazandırmak amacıyla hazırlanan ZEKİ (Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri) projesinin inşaatını gezerek proje hakkında bilgi alan Vali Yıldırım, Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemelerde bulundu.

 

İMZALAR ATILDI

 

ÇOSB’de yenen öğlen yemeğinin ardından ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’in yönetim kurulu başkanı olduğu Henateks Boya tarafından yaptırılacak olan ortaokulun protokolü imzalandı. Şehit Mustafa Baykuş İlkokulu bahçesine yapılacak olan 8 derslikli ortaokulun protokolü Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından imza altına alındı. Vali Yıldırım, eğitime katkılarından dolayı Eyüp Sözdinler’e ve ÇOSB yönetimine teşekkür ederken, Sözdinler de yapılacak olan 8 derslikli Henatesk Ortaokulu’nun tamamen çelik konstrüksiyon sistemi ile yapılacağını okulun Eylül ayında tamamlanmasını hedeflediklerini belirtti.

 

MÜDÜRLERLE TOPLANTI YAPTI

 

İmza töreninin ardından ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi’ni gezen Vali Yıldırım, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından yaptırılan ve yeni eğitim öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacak olan 32 derslikli ortaokulda da incelemelerde bulundu. Vali Yıldırım, incelemelerinin ardından Çerkezköy Kaymakamlığı makamında kamu kurumlarının müdürleriyle toplantı yaptı.

 

Haber / Emre BOZ