'Bin 500 kişilik bir arama kurtarma ekibi kurmayı hedefliyoruz'

Derneğin 9 aylık çalışmaları ve kısa yaklaşık 3 ay önce kurulan Anda Arama Kurtarma Tekirdağ Şubesi çalışmaları hakkında bilgiler veren Anda Kardeşe Vefa Derneği Tekirdağ Şube Başkanı ve

GÜNDEM 21.08.2019 16:32:00 0

Derneğe siyaset sokmadıklarını belirten Tokgöz, güzel bir aile oluşturduklarını belirtti. Gerçek ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulunduklarını kaydeden Tokgöz “Bu nedenle yaptığımız çalışmalarımızda siyasi partiler, STk ve hayırseverler bizleri bağrına bastı” dedi. 3 ay önce kurdukları  Anda Arama Kurtarma Tekirdağ Şubesi ile ilgili de bilgiler veren Tokgöz “17 Ağustos 1999’da meydana gelen depremde binlerce insanımız hayatını kaybetti. Deprem Tekirdağ’da ve Trakya’nın bazı bölgelerinde de hissedildi. O yıllarda Tekirdağ’da da bir arama kurtarma ekibi kurulması gerektiğini belirttik ve  kurmak bugüne nasip oldu” dedi.

 

TEKİRDAĞ DEPREM BÖLGESİNDE YER ALIYOR

 

Tekirdağ’ın deprem bölgesinde yer aldığını anımsatan Tokgöz “Bu nedenle Anda Arama Kurtarma Tekirdağ Şubemizi kurduk. Bursa’da yapılan uluslar arası Ultra Trail yarışmasına davet edildik ve başarılı olduk. Daha sonra Düzce’de yaşanan sel felaketinde arama kurtarma çalışmalarına katıldık. Geçtiğimiz günlerde Denizli’de yaşanan depremde de bize orada verilen görevi başarı ile tamamladık” dedi. Tekirdağlıların afet konusunda bilinçli olduğunu ancak toparlayıcı unsur olmadığını söyleyen Tokgöz “Biz bu konuda toparlayıcı olduk. Tekirdağ’da her aşamada kendi yarasını kendisi sarabilen en az 1500 kişilik bir arama kurtarma ekibi kurmayı hedefliyoruz” dedi. Şuanda ekipte 250 kişinin yer aldığını belirten Tokgöz, kısa sürede bu sayıyı 1500’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ