Atatürk'ün Saray'a gelişinin 82'nci yılı törenle kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Saray'a gelişinin 82'nci yıl dönümü dolayısıyla tören ve etkinlikler düzenlendi. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, Sara

GÜNDEM 20.08.2019 14:51:00 0
Atatürk

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Saray Kaymakamı Adnan Tezcan, anıta çelenk sunumuyla devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konulan Saray Belediye Başkan Yardımcısı Fuat Ünal, Atatürk'ün Saray ilçesini ziyaretinden dolayı büyük onur yaşadıklarını belirtti.

 

 

ANMA PROGRAMLARINA DEVAM EDECEĞİZ

 

Saray’ın 16-22 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Trakya Manevraları’nın merkezinde yer alması nedeniyle Cumhuriyet’in kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahraman silah arkadaşlarını yakından görme ve ağırlama şerefini yaşadığını kaydeden Ünal “Bizler 19 Ağustos’ta bu onur ve gururu gelecek kuşaklara taşımak adına burada tam Ata’mızın istirahat ettiği noktada bu anma programını gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve silah arkadaşlarını bu vesileyle bir kez daha minnettarlıkla anıyorum” dedi. Töreninin sonunda Şef Salih Demirci'nin hazırladığı konserde Atatürk’ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

 

Haber / Emre BOZ