Albayrak: Çevreye herhangi bir olumsuz etkisi yok

Katı Atık ve Çöp Depolama Alanları hakkında düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Demirli Düzenli Katı Atık Merkezi'mizde Sül

GÜNDEM 16.08.2019 16:44:00 0
Albayrak: Çevreye herhangi bir olumsuz etkisi yok

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Katı Atık ve Çöp Depolama Alanları hakkında muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen toplantıda Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkan Vekili Serap Uluç muhtarlara, Demirli Katı Atık Depolama Tesisi, bu tesisin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne devrediliş süreci ile Büyükşehir Belediyesi tarafından tesiste yapılan düzenleme ve planlamalar ile ilgili bilgi verdi.

 

SIZDIRMAZLIK ÖZELLİĞİ VAR

 

Toplantıda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da tüm projelerde çevre temizliği ve sağlığı konusunda büyük bir hassasiyet gösterdiklerini belirterek “Demirli Düzenli Katı Atık Merkezi'mizde Süleymanpaşa’nın evsel atıkları depolanmaktadır. Bu tesisimizi modern teknolojinin imkânlarını kullanarak yeniden inşa ettik. Depolama alanının sızdırmazlık özelliği bulunuyor. Çevre Bakanlığı tarafından Periyodik aralıklarla denetimi gerçekleştirilen tesisimizin çevreye herhangi bir olumsuz etkisi bulunmuyor” dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışını benimsediklerini kaydeden Albayrak, sundukları her hizmet ve projede hem vatandaşların sağlığını hem de çevrenin korunmasını ilk sırada tuttuklarını belirtti.

 

“TIBBI ATIK STERİLİZASYON TESİSİ DE BULUNACAK”

 

Demirli Düzenli Katı Atık Merkezi'nin ihalesi tamamlanan ve Çevre Bakanlığından onay bekleyen 3. Lotu’nda, fiziksel ön ayrıştırma ve ileri mekanik ayrıştırmanın bulunan Ön İşlem Tesisleri, kompost ürünlerinin üretimlerinin yapılacağı Biyolojik İşlem Tesisleri, Düzenle Depolama Tesisi, Çöp Sızıntı Suyu Arıtma Tesisi ve Atık Pil Geçici Depolama Alanı’nın yer alacağı, tesiste ayrıca, tıbbı atık Sterilizasyon Tesisi’nin de bulunacağı belirtildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ