Uluslar arası öğrenci kayıtları sona erdi

Trakya Üniversitesi'nde, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı uluslararası öğrenci kayıtları heyecanı yaşandı. Trakya Üniversitesi'ne yabancı öğrencilerin yoğun ilgi gösterdi. 

GÜNDEM 5.08.2019 14:21:00 0
Uluslar arası öğrenci kayıtları sona erdi

Trakya Üniversitesi’nde, dünyanın dört bir yanından gelen uluslararası öğrenciler için 153 programda toplam 2 bin 534 kontenjan açıldı. Açılan kontenjanlar ve tamamlanan başvurular sonrası başlayan uluslararası öğrenci kayıtları için duyurular hazırlayan Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi, "Ortaöğretim Not Ortalaması"na göre sıraladığı adayların işlemlerini, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nın katkılarıyla Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi.

HEDEF 2023’TE ‘10.000 ULUSLARARASI ÖĞRENCİ’

Trakya Üniversitesi’ni tercih eden uluslararası öğrencilerin kayıtlarının yapıldığı Balkan Kongre Merkezi’ndeki Uluslararası Öğrenci Ofisi’ni ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, kayıt için farklı ülkelerden gelen öğrenciler ve aileleriyle sohbet ederek, kayıt masasına geçti ve bazı uluslararası öğrencilerin kaydını yaptı. 2023’te ‘10.000 Uluslararası Öğrenci’ hedefi doğrultusunda çıktıkları yolda, uluslararası öğrencilerin en çok tercih ettiği üniversitelerden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirten Tabakoğlu “Son üç yılda uluslararası öğrenci sayısında büyük artış kaydeden Trakya Üniversitesi, her geçen yıl artan uluslararası öğrenci talebini karşılamak ve Balkanların en önemli eğitim kurumu olma misyonunu yerine getirebilmek için var gücüyle çalışıyor. Trakya Üniversitesi’ne ilgi ve katılım her geçen yıl büyüyerek devam ettiğini görmeniz mümkün. Trakya Üniversitesi olarak, Evladı Fatihan’ın emanetleri, soydaş ve akraba topluluklarımızla birlikte dünyanın dört bir yanından üniversitemizde öğrenim görmeyi tercih eden öğrencilerimizi burada görmekten ve ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Yeni dönem kayıtları için burada olan tüm öğrencilerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, yeni yaşamalarında başarılar diliyoruz. Açılan ilk tercih döneminde, 7 bin 500 başvuru rakamını yakaladık” dedi.  Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yanı sıra, uluslararası öğrencilere yardımcı olma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği, Anadolu Sigorta ve İNG Bank da Balkan Kongre Merkezi’nde kayıtlar boyunca, uluslararası öğrenciler için yurt, otel gibi konaklama olanakları ile sağlık sigortası, burslar ve harç ödemeleri hakkında bilgi edinilmesine destek sağladı.

Haber / Menşure KARDEŞ