Türk milliyetçiliğin tapusu, Türk milletine aittir

İYİ Parti 4. Olağanüstü Kurultayı'nda yapılan seçimde Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri ve Merkez Disiplin Kurulu Üyeleri belli oldu. Tüzük değişikliği ile üye sayısı 80'den 50'ye düşürÃ

GÜNDEM 4.08.2019 18:00:00 0
Türk milliyetçiliğin tapusu, Türk milletine aittir

Olağan Genel Kurulda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasına Abdurrahim Karakoç’un “Yemin” şiiriyle başladı.

 

KONUŞMASINA YEMİN ŞİİRİYLE BAŞLADI

 

Akşener “Türk milliyetçiliğin tapusu, Türk milletine aittir. Gerçek milliyetçiler, ilim irfan dağıtmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına dağılan öğretmenlerimizdir. Asıl milliyetçi; Milletini aydınlatmak, eğitimli gençler yetiştirmek için Batman’a giden, bu uğurda şehit olan Aybüke öğretmendir. Sizin nereniz milliyetçi? Bir kişiye, beş kişi saldıran haydutlardan, ne milliyetçi olur, ne de adam olur. Siyasetçi yetiştireceğine, haydut yetiştiren zihniyetten, ne milliyetçi olur, ne de adam olur. Çözüm sunacağına, nefret saçanlardan, sokakta terör estirenlerden, ne milliyetçi olur, ne de adam olur” dedi. Akşener, konuşmasını yıllar önce Başbuğ Alparslan Türkeş’in yaptığı gibi Nazım Hikmet şiiri ile konuşmasını tamamladı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ