O sürücüye 773 TL ceza

Kırklareli'nde deri koltukları zarar görmesin diye köpeğini iple otomobilin arkasına bağlayarak götüren sürücüye 773 TL para cezası uygulandı.

GÜNDEM 31.07.2019 16:34:00 0
O sürücüye 773 TL ceza

Kırklareli'nde C.Ç., önceki gün otomobilinin arkasına iple bağladığı köpeğini götürürken, bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, büyük tepki çekerken, hayvan severlerin başvurusu üzerine C.Ç. polis tarafından gözaltına alındı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırklareli Şube Müdürlüğü, C.Ç.'ye, Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca 773 TL idari para cezası uyguladı.

 

KAMUOYUNDAN ÖZÜR DİLEDİ

 

Kamuoyundan özür dileyen C.Ç., otomobilde 1 yaşında bir çocuk bulunduğunu ve köpeğinde onu rahatsız etmesi üzerine böyle bir yanlış yönteme başvurduğunu söyledi. Köpeği araca bağlı olarak çok kısa bir süre götürdüğünü belirten C.Ç., "Aracımdaki deri koltukları zarar vermemesi için değil, çocuğa rahatsızlık verdiği için kısa bir süre böyle götürdüm. Daha sonra çocuğu başka bir araca alıp, köpeğimi de arabama alıp, yolumuza devam ettik. Bu kötü görüntü için özür diliyoruz" dedi.

 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

 

Kırklareli Valiliği tarafından da olaya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada "Geçtiğimiz günlerde ilimizde yaşanan aracın arkasına köpeğin bağlanarak eziyet edilmesi olayı ile ilgili gerekli incelemeler tamamlanmıştır. Olayı yapanlar bulunmuş, haklarında yasal işlemler yapılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ