Bin adet ambalaj atık kutusu dağıtılıyor

Keşan Belediyesi, sıfır atık projesi kapsamında kaynağında ayrıştırma yapılmasını ve çevre bilincinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla 1000 adet ambalaj atık kutusu dağıtımına başl

GÜNDEM 30.07.2019 13:51:00 0
Bin adet ambalaj atık kutusu dağıtılıyor

Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Birimi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında; kahveler ve lokantalar başta olmak üzere ambalaj atığının yoğun olarak çıktığı iş yerlerine ve gerekli alanlara ambalaj atık kutusu dağıtımı yapılıyor.

BELİRLİ PERİYOTLARLA ALIM YAPILACAK

Önceki günkü dağıtıma Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnafı Başkanı Hüseyin Çakmak ile birlikte katılan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Keşan Belediyesi olarak esnafımızla birlikte atıkların geri dönüşümü sağlamak amacıyla; plastik, kağıt ve metalleri atık kutularıyla kaynağında ayrı topluyoruz. Bu kutular dolduğu zaman evsel atıkların dışında bu atıkları ayrı araçlarımızla toplayacağız. Bu atıklar yaşama ve enerjiye geri dönüşecek. Çok önem verdiğimiz bir proje. Geri dönüşüm bilincinin oluşması amacıyla okullarımızda da eğitimler vereceğiz. Bu kutulardan belirli periyotlarla alım yapılacak” dedi.

“DESTEK VERİYORUZ”

Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnafı Başkanı Hüseyin Çakmak da projenin çevre bilinci ve duyarlılığı açısından çok önemli olduğunu ifade ederek “Oda olarak Keşan Belediyesi’nin projesine destek veriyoruz” dedi.

YÜZDE 40’I AMBALAJ ATIĞI

İlçede günde 110 tonluk bir atık toplandığını belirten birim yetkilileri, bunun yüzde 40’lık kısmını ambalaj atıklarının oluşturduğuna dikkat çekti ve kaynağında ayrı toplamanın bu yüzde 40’lık kısmı atık olmaktan çıkaracağını vurguladı. Bin adet ambalaj atık kutusu dağıtımının belirlenen program dahilinde ilerleyen günlerde de süreceği ifade edildi.

Haber / Yakup KARATEPE