2. Çorlu Alışveriş Fuarı kapılarını açtı

Çorlu'da bu yıl 2'ncisi düzenlenen Alışveriş Fuarı, düzenlenen törenle açıldı. Bir dizi etkinlikle başlayan fuarın ilk gününde Aydilge sahne aldı. Açılışta konuşan Çorlu

GÜNDEM 30.07.2019 12:21:00 0
2. Çorlu Alışveriş Fuarı kapılarını açtı

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Fuarın açılışında Renkly Fuarcılık adına konuşma yapan Umut Güngör, firma olarak senede 12 fuar ile Marmara Bölgesi’nin, Trakya’nın ekonomisine katkı sağlamak için aralıksız çalıştıklarını söyledi. Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan da “Bugün 2’ncisini düzenlediğimiz Alışveriş Fuarı başka olmak üzere ulusal çapta 4 tane fuarımızın açılışını yapıyoruz. Bölge ekonomimize geçmişte olduğu gibi bundan sonra da değer katacağına inandığımız bu fuarların hayırlı olmasını diliyorum. Çorlu Alışveriş Fuarı, kültürel anlamda da Çorlu’yu tanıtan, yurt içi ve yurt dışından çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayacak bir festivaldir. Fuarda 120 tane firmamız KOSGEB desteğinden faydalanmakta. Bu firmaların aldığı destek 300 bin TL’nin üzerinde” dedi.

 

 

“KENTİMİZE KATKI SAĞLAYACAK BİR ETKİNLİK”

 

Fuar açılışında konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da, “Çorlu'nun marka şehir olmasına katkı sağlayan ve bu sene 2. kez düzenlenen Çorlu Alışveriş Fuarı'nı gerçekleştiriyor olmaktan, Çorlu Belediye Başkanı olmaktan gurur duyuyoruz” dedi. Çorlu Alışveriş Fuarı'nın hazırlık sürecinin meşakkatli ve zor olduğunu belirten Sarıkurt, “Paydaşlarımızla bir araya gelerek bu zorlu süreci hep birlikte atlattık. Birlikten güç alarak kentimize katkı sağlayacak bir etkinliğe imza attık. Şehrimizin marka değerini yükselteceğine yürekten inandığım bu projede çalışan paydaşlarımıza, meslek odalarımıza, belediyemizin çalışanlarına ve fuarımızın açılmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

 

“TİCARİ VE KÜLTÜREL HAYATI CANLANDIRMAYI HEDEFLEDİK”

 

Çorlu'ya ve kent ekonomisine hareketlilik getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Sarıkurt “Her geçen gün kentimizin marka değerini yukarı çekerek özenle hazırladığımız fuarımız sayesinde Çorlu'muzun adını geniş kitlelere duyurmayı, bir yandan da ticari ve kültürel hayatı canlandırmayı hedefledik” dedi. Bu işe başlarken kentin esnafına güvendiklerini kaydeden Sarıkurt, “Büyük çoğunluğu kendi esnafımızdan oluşan bir alışveriş fuarı düzenledik. Esnafımızın ve özel sektör temsilcilerinin hassasiyetini dikkate aldık ve taleplerine özen gösterdik. Katılımları için kendilerine bir kez daha buradan teşekkür ediyorum, birlikte daha da güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Bir hafta boyunca şehrimize renk katacak, ticari ve kültürel hayatı canlandıracak Çorlu Alışveriş Fuarı'mızın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

“DAHA ÖNEMLİ HALE GELİYOR”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da fuarın açılışında yaptığı konuşmada “Her ne kadar açık bir dille ifade edilmese de ülkemizde ağır bir ekonomik kriz yaşanıyor. Halkımızın tüm kesimlerini etkileyen ekonomik kriz, vatandaşlarımızın gelir gider dengesinin bozulmasına, satın alım gücünün düşmesine, piyasalarda daralmaya ve işsizliğe neden oluyor. Yaşamakta olduğumuz bu süreç Çorlu Alışveriş Fuarı'nı daha önemli hale getiriyor. En büyük ilçemiz olan Çorlu, Trakya'da merkezi bir konumda, önemli ulaşım yolları üzerinde yer alıyor. Güçlü sanayisi, ticaret merkezleri ve artan nüfusuyla her geçen yıl daha önemli hale geliyor” dedi.

 

“DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Bu yıl 2'ncisi düzenlenen Çorlu Alışveriş Fuarı’nın, sanayicilere, üreticilere, çiftçilere, esnafa ürün ve hizmetlerini tüketicilere doğrudan ulaştırma, yatırımlarını kazanca dönüştürme imkânı sunarken, vatandaşların da ihtiyaçlarını daha uygun bedellerle karşılayabilmelerini sağlayacağını söyleyen Albayrak, “Ayrıca civar il ve ilçeler ile Balkan ülkelerinden gelecek insanların alışverişleri Çorlu ilçemize ve dolayısıyla Tekirdağ ilimize ekonomik anlamda canlılık getirecek. Bununla beraber kentimiz yerli ve yabancı turistlere de tanıtılmış olacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizde gelişmeyi, kalkınmayı ve ilerlemeyi sağlayacak her türlü çalışmaya destek verdik ve bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

“TEKİRDAĞ SANAYİ ENVANTERİNİ OLUŞTURDUK”

 

Yapmış oldukları kapsamlı bir çalışma sonucunda Tekirdağ Sanayi Envanterini oluşturduklarını ve bunu kitaplaştırdıklarını söyleyen Albayrak, “Kırsal Kalkınmayı Destekleme Projemiz kapsamında tarım ve hayvancılık alanında üretimi destekliyoruz. Türkiye'de 30 büyükşehir belediyesi arasında çiftçilerimize ve besicilerimize en büyük desteği veren büyükşehir belediyesiyiz. Kentimize Mavi Bayraklı Sahiller kazandırıyor, kültür varlıklarımızı restore ediyor, kırsal turizmi geliştiriyor ve kentimizi tanıtarak turizm potansiyelimizi güçlendiriyoruz. İlçe belediyelerimiz ile iş birliği içerisinde 359 mahallemizde her şeyin en iyisini hak eden halkımıza her alanda en iyi hizmeti vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

“BU FUARLAR BİZİM İÇİN DEĞERLİ”

 

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de “2. Çorlu Alışveriş Fuarı’nda sizlerle birlikte olmaktan mutluyum. Ama aynı zamanda 12’ncisi düzenlenen Tarım Fuarı’nın da açılışını yapacağız bugün. Her geçen yıl büyüyerek, katma değeri artırarak gerçek anlamda birlik beraberlik içerisinde ilerliyoruz. Gurur duyuyoruz bu etkinliklerden, giderek büyümekten. Katma değer yaratılması gerçekten çok kıymetli. O yüzden bu fuarlar da bizim için çok değerli. Bu tip fuarlar hem üreticiler hem de tüketiciler için bir fırsat yaratacak. Ben bu fuarların bir can suyu olacağına inanıyorum” dedi.

 

“HER 4 GENÇTEN 1’İ İŞSİZ”

 

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun da açılışta yaptığı konuşmada “Yavaş yavaş sarı gelinin hasadına yaklaşıyoruz. Çukurova’da şuanda ayçiçeği hasadı yapılıyor. Ama çiftçi acaba mutlu mu, ona bakmamız lazım. Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 12’ncisini yapıyoruz. Ama gelecek yıllarda bunu yapabilecek çiftçi bulabilecek miyiz diye de buradan soruyorum” dedi. İşsizlik oranının yüzde 13’lere çıktığını söyleyen Aygun “En büyük işsizlik genç nüfusta. Çocuklarımızı üniversiteye gönderiyoruz ama her 4 gençten 1 tanesi işsiz” dedi. En kısa zamanda çiftçinin alın yeri olan tarımsal desteklerin verilmesini beklediklerini söyleyen Aygun “Hayvancılıkta durum daha da içler acısı. 2018’de 2 milyar dolarlık et ithalatı yapmışız. Et balık kurumunun depoları tıka basa dolu” dedi.

 

AYDİLGE SAHNE ALDI

 

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan’ın da konuşmasının ardından kurdele kesilerek açılış yapıldı. Açılışın ardından protokol mensupları stantları ziyaret ederek katılımcılar ile bir süre sohbet etti. Fuar kapsamında şehir genelinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken gece ise fuar alanında Aydilge konseri düzenlendi. Başkan Sarıkurt Çorlu halkı adına Aydilge'ye çiçek takdim ederken, sanatçı seslendirdiği şarkılarla konser alanını dolduran hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği Çorlu Alışveriş 4 Ağustos’a kadar ziyarete açık olacak.  ziyaretçileri için açık olacak.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Fuarın açılışına Tekirdağ Vali Yardımcısı Şahin Aslan, Çorlu Kaymakamı Vekili ve Marmara Ereğlisi Kaymakamı Sıtkı Zehin, CHP Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun, CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Erdim Noyan, Bulgaristan Edirne Konsolosu Radoslava Kafedjiyska, Bulgaristan Kaplıcalar Belediye Başkanı Mümin İskender, siyasi parti il - ilçe başkan ve temsilcileri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, fuar paydaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU