Cumhuriyet TIR'ı Çerkezköy'de

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ülkemizin kurtuluşu için başlattığı milli mücadelenin 100. yılında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi tarafından hazırlanan

GÜNDEM 28.07.2019 16:22:00 0
Cumhuriyet TIR

Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından milli mücadelenin 100’üncü yılı dolayısıyla hazırlanan ve 4 Temmuz’dan bu yana Trakya’yı karış karış dolaşan Cumhuriyet TIR’ı cumartesi günü de Çerkezköy’e geldi.

 

“MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Cumhuriyet Meydanı’nda konuşlanan Cumhuriyet TIR’ının açılışı saat 12:00’da yapıldı. Açılışta konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Temmuz ayının tarihimiz için önemine dikkat çekerek “Temmuz ayındayız. Temmuz’un 24’ü Türkiye Cumhuriyeti’nin tapusunun alındığı gün. Ayrıca 20 Temmuz’da da Kıbrıs Barış Harekatı oldu. Bunlar milli mücadelenin eseridir. Aynı zamanda Hatay da 80 yıl önce cumhuriyetimize katıldı. Biz Atatürkçü Düşünce Derneği olarak mücadelemize devam edeceğiz. Unutturulmaya çalışılan Atatürk’ü bu tip etkinliklerle yeniden halkımızla buluşturacağız. Bizi izlemeye devam edin” dedi.

 

 

ROTAMIZ ATATÜRK

 

Atatürkçü Düşünce Derneği genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Melek Esmer de “Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi olarak milli mücadelemizin 100’üncü yılında ‘Rotamız Atatürk’ diyerek 81 il ve tüm ilçeleri gezmeleri planlayarak milli mücadeledeki anılarımızı yeniden hatırlatmak, kaybettiğimiz değerlerimize yeniden sahip çıkma ışığını yakabilmek için 3 TIR’la yola çıktık. Şuanda TIR’ımızın biri Kars, Erzurum bölgesinde geziyor. Bir diğer TIR’ımız Fethiye’de. Bir diğer TIR’ımız da İstanbul’u bitirdi, şuanda Trakya’da. 4 Temmuz’dan beri Trakya’dayız” dedi.

 

 

“CUMHURİYETE KAYIPLAR YAŞATILDI”

 

Trakya turunun 8 Ağustos’ta biteceğini söyleyen Esmer, “Hedefimiz gidilmedik hiçbir ilçe bırakmamak. 18 yılda yaşananlarla, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete çok fazla kayıplar yaşatıldı. Biz 348 şubesiyle birlikte çoban ateşleri gibi yanarak cumhuriyete, ilkelerine, Atatürk devrimlerine sahip çıkmanın mücadelesini veriyoruz. Gerekirse canımız, gerekirse kanımız pahasına bu mücadele devam edecek” dedi.  

 

“BİR TOPLUM KADININ GERİDE BIRAKARAK ASLA İLERLEYEMEZ”

 

Cumhuriyet TIR’ındaki amaçlarının küçük bir anı müze yapmak olduğunu kaydeden Melek Esmer “Bizim genel merkez yönetim kurulu üyemiz Ali İlhan Gülek ve Dursun Ali Toraman hazırladı TIR’larımızı. Ali İlhan Gülek’in İstanbul’da bir müzesi var. Kendisi çok iyi bir koleksiyoner. 3 TIR’ımızı onun müzesinden aldığımız objelerle donattık” dedi. Özellikle Cumhuriyet kadınlarına çok fazla önem verdiklerini söyleyen Esmer “Çünkü bir toplum kadının geride bırakarak asla ilerleyemez. Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyadaki pek çok kadından önce bize verdiği hakları biliyoruz. Sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Bundan sonra daha fazla kadını toplumda öne çıkarmak gibi bir hedefimiz var” diye konuştu.

“O’NUN İLKE VE DEVRİMLERİNİN ÖNEMİNİ DAHA İYİ ANLIYORUZ”

 

Açılışta konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı da “Bu etkinlikten dolayı Atatürkçü Düşünce Derneği genel merkezine teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün Atatürk ilke ve devrimlerinin ne kadar önemli olduğunun farkına varmalıyız bir kere daha. Coğrafyamızda, ülkemizde ve Orta Doğu’da yaşanan gelişmeler Atatürk ilke ve devrimlerinin ne kadar önemli olduğunu bize bir kere daha gösteriyor. Bu mücadele sürecek. Aydınlanma mücadelesi tarihin hiçbir döneminde geriye doğru gitmemiştir” ifadelerini kullandı.

 

TIRI GEZDİLER

 

Açılış kurdelesinin çözülmesinin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar TIR’ı gezerek içinde yer alan objeleri incelerken, ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Melek Esmer de TIR’da yer alan objelerle ilgili bilgiler verdi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Açılışa Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Erdal Zengin, Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı, ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Melek Esmer, ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, CHP İlçe Başkan Vekili Rahim Tunca, İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Nigar Soyak, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, CHP Kadın Kolları Başkanı Gülşan İkizoğlu, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün ve muhtarlar, belediye meclis üyeleri, Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Ülger, Trakya Mali Müşavirler ve Bağımsız Denetçiler Derneği (TRAMDED) Başkanı Rüstem Tuna ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

KENDİ YAZDIĞI ŞİİRLERİ OKUDU

 

Açılışta, ADD Çerkezköy Şubesi’nin en yaşlı üyesi olan 83 yaşındaki Münevver Güçlü, kendi yazdığı Atatürk ve cumhuriyet şiirleri ile beğeni topladı. Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda konuşlanan Cumhuriyet TIR’ı Pazar günü de Çerkezköy Kent Park’ta ziyarete açıldı. Cumhuriyet TIR’ı bugünü de akşama kadar ziyarete açık olacak.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU