TBMM Başkanı Şentop, mezunlar buluşmasına katıldı

Mezunu olduğu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen geleneksel mezunlar günü etkinliğine katılmak üzere Pazar günü Tekirdağ'a gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 15 Temmuz'u örnek gösterere

GÜNDEM 28.07.2019 16:08:00 0
TBMM Başkanı Şentop, mezunlar buluşmasına katıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, mezunu olduğu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen geleneksel mezunlar günü etkinliğine katılmak üzere Pazar günü Tekirdağ’a geldi.

 

 

MEZUNLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATILDI

 

Mezunlar günü etkinliğine TBMM Başkanı Şentop'un yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile İmam Hatip Lisesi mezunları ve aileleri katıldı.

 

 

MİLLET-DEVLET BÜTÜNLEŞMESİ

 

Etkinlikte konuşan Mustafa Şentop, imam hatip liselerinin çıkış serüvenini anlattı. Şentop, “Millet, devlet bütünleşmesi sağlandığı taktirde büyük hamleleri gerçekleştirebilmişiz. İleriye dönük baktığımızda tarihimizde İstiklal Harbi'nin yaşandığı dönemler bu dönemler. Milletin değerleri ile devletin değerleri bütünleşmiş. Millet- devlet bütünleşmesi sağlanmış, benzer bir durumu daha geriye doğru gittiğimizde karşımıza çıkıyor, ta Malazgirt'e kadar bu topraklarda” dedi.

 

MİLLET DEVLETE SAHİP ÇIKTI

 

Aynı şeyi çok yakın zamanda 15 Temmuz’da yaşadıklarını söyleyen Şentop, “Dünya tarihinde ilk defa bir halk hareketi devlete ve siyasi iktidara karşı olmamıştır. Tam aksine devleti ve siyasi iktidarı korumak üzere, anayasal düzeni korumak üzere halk sokaklara çıkmıştır. Bütün halk hareketleri hep iktidara, hükümete karşı yapılır. Tek istisna 15 Temmuz'dakidir. Niye? Çünkü millet devlete ‘benim devletim, anayasal düzene benim anayasal düzenimdir’ diyerek sahip çıkmıştır” dedi.

 

 

“MİLLERİN BULDUĞU BİR FORMÜL OLARAK KARŞIMIZA ÇIKMIŞTIR”

 

Şentop konuşmasını söyle sürdürdü: “Bu nasıl sağlanmıştır, işte milletin değerleri ile devletin değerleri aynılaştırıldığı zaman. Bu imam hatip liselerindeki ortaya çıkış fikrinin bir tezahürüdür aynı zamanda imam hatip liseleri bu noktaya gelmiştir”. Fetö'nün karşı çıktığı eğitim kurumlarından birinin de imam hatip lisesi olduğunu ifade eden Şentop, “İmam hatip liseleri başlangıcı itibari ile dini öğretecek kişi ihtiyacından ortaya çıkmakla beraber, milletin kendi değerlerini gelecek kuşaklara aktarabilmesi için milletin bulduğu bir formül olarak karşımıza çıkmıştır” dedi.

 

“FETÖ İMAM HATİPLERE KARŞIYDI”

 

Bu gelişmelerin Türkiye'de devlet-millet bütünleşmesini sağlayan bir neticeye de ulaştığını kaydeden TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “İmam hatip liseleri, yine bu milletin inisiyatif almasına, millet devlet bütünleşmesine karşı çıkan unsurlarında hedefinde çok ilginçtir imam hatip liseleri olmuştur. Bugün o 15 Temmuz darbe teşebbüsünü gerçekleştiren ihanet şebekesi fetö'yü hatırlayacaksınız. 1980'lerden itibaren karşı durduğu karşı çıktığı eğitim kurumlarından birincisi imam hatip liseleridir. 28 Şubat'ta imam hatip liseleri bastırılmaya çalışıldığı zaman aslında önü açılan kurumlar fetö'nün eğitim kurumları oldu” dedi. Şentop, imam hatip meselesini sadece okullar, bu okullarda okuyan öğrenciler, eğitim veren hocalar olarak değil, Türkiye'de bir idealin, bir fikrin, bir fikriyatın temsili olarak, sembolik ismi olarak görmek gerektiğini kaydetti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU