Başkan Çetin, gazetecilerle kahvaltıda buluştu

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Kapaklı ve Çerkezköy'de görev yapan basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı'nın s

GÜNDEM 24.07.2019 16:50:00 0
Başkan Çetin, gazetecilerle kahvaltıda buluştu

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Kapaklı ve Çerkezköy’de görev yapan basın mensuplarını Belediye Teras Kafe’de düzenlediği kahvaltıda ağırladı.

 

“DEMOKRATİK HAYATIN VAZGEÇİLMEZ EN ÖNEMLİ KURUMLARINDAN BİRİDİR”

 

Basının; halkın gözü, kulağı, sesi ve düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez en önemli kurumlarından birisi olduğunu kaydeden Çetin “Meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı ile görevini yerine getiren özgür basının, demokratik toplum düzeninin ve demokrasilerin en büyük güvencesidir” diyerek gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı.

 

 

“TEK DERDİMİZ KAPAKLI’DA DAHA İYİ ÇÖZÜMLER ÜRETMEK”

 

Kapaklı’nın sürekli göç aldığını bu göçle beraber oluşmuş hem altyapı, sosyal donatım, hem de diğer birçok sorundan doğan eksiklikler olduğunu söyleyen Çetin, talep ve şikayetleri ilgili birimler ile planlamaya ve çözmeye gayret ettiklerini söyledi. 23 Haziran İstanbul seçimlerinden dolayı yapmak istediği bazı faaliyetleri ertelemek zorunda kaldığını söyleyen Çetin, Kapaklı’nın sorunlarını tüm partiler ve STK’larla ortak bir akıl ile çözmek istediğini belirterek “Tek derdimiz Kapaklı’da daha iyi çözümler üretmek, vatandaşın beklediği ve arzuladığı isteklerini yerine getirmek. Allah nasip etti bu görevi aldık. Zor bir görev, bunun bilinci ile zaten yola çıktık. Beklentiler çok fazla ama inşallah Allah’ın izniyle sabırla yoğun bir çalışmayla, gece gündüz çalışarak yapabileceğimizin maksimumunu yapmaya çalışacağız” dedi.

 

“KENDİ İÇİMİZDE BİR İÇ DENETİM EKİBİ KURDUK”

 

Çerkezköy Belediyesi’ndeki imar vurgunu hatırlatılarak Kapaklı Belediyesi’nde böyle bir durumun olup olmadığının sorulması üzerine Başkan Çetin “Göreve geldiğimiz gün itibariyle çok hızlı bir şekilde bir iç denetim mekanizması oluşturmaya çalıştık. Yüksek maliyetler ile yapılmış birkaç tane ihalemiz var, genellikle tamamlanmamış, kesin kabulü yapılmamış ihalelerimiz vardı. Bunlarda bazı yanlışlıklar bazı eksiklikler tespit ettik. Biz bunlarla ilgili gerekli mercilere müfettiş talebinde bulunduk. O esnada Çerkezköy’deki olay vuku bulunca biz de kendi içimizde bir iç denetim ekibi kurduk. Ve belediyemizde bununla ilgili bir denetim yapılıyor. Kesin net bilgilere ulaşınca sizlerle paylaşırız. Yaklaşık bir aydır iç denetim ekibimiz var onlar imarla ilgili dosyaları tek tek inceliyorlar. Diğer birimlerde de benzer çalışmalarımız var” dedi.

 

“HİZMET EDECEKSE BAŞIMIN ÜSTÜNDE YERİ VAR”

 

Kapaklı’nın sorunlarını çözmek istediğini söyleyen Çetin “Bana katkı sağlayacak kim varsa ona ihtiyacım var. Kapaklı’nın sorunları var ve bu sorunları çözmek için kim varsa yani geçmiş dönemde belediye başkanıdır kim varsa liyakatli, ahlaklı ve düzgün bir şekilde hizmet edecekse başımın üstünde yeri var” dedi.

 

 

“BELEDİYENİN BORCU 63 MİLYON 282 BİN TL”

 

Kapaklı Belediyesi’nin borcunun miktarının sorulması üzerine de konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin “Ben mazereti seven bir insan değilim. Ben görevi devralmışım, bütün şartlara rağmen bütün olumsuzluklara rağmen ne yapabilirim ben buna odaklıyım. Dolayısıyla bunları çok dillendirmek benim tarzım olmadı. Arzu ederseniz dostane bir şekilde bu dosyalar burada var. Bunları verebilirim. Meydanlarda çok ahkam kesenlerin kirli çamaşırları da burada. Ama ben bunlarla uğraşmak istemiyorum. Kamu borçları, özel kredi borçları, ticari borçlar ve bir de doğacak borçlar toplamı 63 milyon 282 bin TL. Bunları detaylı anlatmak benim tarzım değil. Borcu olmayan belediye yok. Herkes bu konuda sıkıntıda. Belediyelerin ana geliri inşaattan gelen gelirler. Şuanda bu gelirler çok az hatta bizim hiç yok diyebilirim. Biz İmar Müdürlüğü’ndeki arkadaşları bol bol yıllık izne gönderiyoruz. Çünkü yapacak işleri yok. Bu yapının içinde de biz gelirlerimizi nasıl arttırırız, nerden bir şeyler kazanırız, tasarrufu nerden yaparız diye kafa yoruyoruz” dedi.

 

“HER KALEMDEN TASARRUF ELDE ETMEYE ÇALIŞIYORUM”

 

Bir süre önce kurdukları Kent A.Ş. ile ilgili de konuşan Çetin “Belediyenin dışarıdan satın aldığı birçok hizmeti oradan yapabiliriz. Göreve geldiğimiz günden itibaren ben her kalemden tasarruf elde etmeye çalışıyorum. Her yerden tasarruf etmemiz gereken bir dönemdeyiz” dedi. Gazete reklamlarında da bazı tasarruflara gittiğini söyleyen Çetin “Ben yerel basının ayakta kalmasını, yaşamasını, bölgenin sesi, kulağı, gözü olmasını istiyorum, bunu arzuluyorum. Sizi de üzmeyecek bizi de üzmeyecek ortak bir noktada buluşalım” dedi. Eldeki kaynaklarla gelir getirecek bir yapı kurmaya çalıştığını söyleyen Çetin “Büyükşehir yapısıyla beraber hizmet anlamında işin yüzde 70’i büyükşehirde. İmkanlar da orada kaynaklar da orada. Biz ilçe belediye başkanları işin biraz daha muhatabı olup, raporlayıp ilgili birimleri harekete geçirmek ile görevliyiz. Biz talepleri, istekleri, sorunları raporluyoruz ilgili birimlere iletiyoruz ve takibini yapıyoruz” dedi.

 

“HERHANGİ BİR GÖRÜŞME YA DA TALEP OLMADI”

 

Başkan Çetin, belediyenin bazı birimlerini kültür merkezine taşıyarak belediye binasının giriş katında vatandaşla buluşacağı bir alan oluşturarak orada vatandaşı ağırlamak istediğini söyledi. Maddi olarak zor durumda olan 1911 Çerkezköy Doğanspor’un satılması ya da devri hakkında Kapaklı Belediyesi ile herhangi resmi bir görüşmenin yapılıp yapılmadığını sorulması üzerine Başkan Çetin, kendisiyle böyle bir görüşmenin olmadığını ve böyle bir talep gelmediğini söyledi. Futbola çok ciddi bir bütçenin harcandığını söyleyen Çetin “İnanılmaz bir bütçeyi biz buraya harcıyoruz. Önemli mi? Evet önemli ama bana kalsa ben o bütçeyle Kapaklı'ya iki tane yüzme havuzu yaparım. Yada kapalı spor salonu yaparım. Gençlerimizin, çocuklarımızın daha çok faydalanabileceği işler için harcarım ki kendilerini geliştirebilecekleri imkanları olsun. Şuan bizim Sitespor'da Yalçın kardeşimiz bunu gayet iyi yapıyor. O alt kategoriler genç kategorilerde 400-450 tane lisanslı futbolcuları var.  6 tanesini Sitespor profesyonel yapmış. Bizim yerel amatör futbol takımlarımızın asıl yapması gereken bence bu. Başarı da buradan gelir. Başarı süreklilik halinde gelir. Galatasaray bir dönem alt kategoriden gelen futbolcular ile başarılı oldu. Çerkezköy'de kurulan kulüplerde altyapı hiçe sayılarak direk yukarıdan gelen futbolcular ile yaşanan sorun ortada” dedi. Nizamettin Çoban, Kapaklıspor Kulübü Başkanlığına geldiğinde kendisine de “Belediyeden hiçbir kaynak beklemeyin” diyerek durumu anlattığını söyleyen Çetin, “Ben şuanda oraya kaynak aktaracak durumda değilim” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU