Kurban Bayramı hazırlıkları başladı

Kapaklı Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hazırlıklarına başladı. Kurban satış ve kesim yerlerinin belirlendiğini belirten Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, "Vatandaşlarım?

GÜNDEM 23.07.2019 20:10:00 0
Kurban Bayramı hazırlıkları başladı

Kurban satış ve kesim yeri Atatürk Mahallesi Karşıyaka Caddesi olarak belirlendi. Kapaklı Belediyesi tarafından belirlenen alanda hazırlıkların başlamasıyla birlikte kurulacak olan 53 adet çadır için yer tahsislerine başlandı. Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “Hayvan sahiplerinin kimliği ile birlikte Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne başvuru yapması ve pazara kurbanlıklarını indirmek isteyen hayvan sahiplerinin küçükbaş mı büyükbaş mı olduğunu belirtmesi gerekiyor. Trakya’ya hayvan sevklerinin 27 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleşeceğinden dolayı pazara kurbanlıkların indirilme tarihi de aynı tarihte başlayacak” dedi.

 

VETERİNER HEKİM KONTROLLERİNDEN GEÇİRİLECEK

 

Kapaklı Belediyesi Zabıta İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, vatandaşların sağlıklı ve güvenli bir şekilde kurbanlıklarının alım, satım ve kesim işlemlerini gerçekleştirebilmesi için belirlenen alan üzerinde hazır bulunacağı belirtildi. Yaklaşmakta olan Kurban Bayramı kapsamında vatandaşların  sağlıklı bir şekilde kurban satış ve kesim işlemlerini yapabileceği bir alanı Kapaklı’ya kazandırmak için çalışmalara başladıklarını kaydeden Başkan Çetin, “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması amacıyla satışı gerçekleşecek olan kurbanlık hayvanlar Belediyemiz Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerimizce veteriner hekim kontrollerinden geçecek. Kurulacak olan Pazar içerisinde güvenli bir ortam oluşması doğrultusunda Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri alan içerisinde hazır bulunacak” ifadelerini kullandı.

 

'KESİMLER RAHAT VE HİJYENİK OLACAK'

 

Çetin, “Belirlediğimiz kurban satış ve kesim alanında vatandaşlarımızın kurbanlarını rahat ve hijyenik bir şekilde kesebilmeleri amacıyla aynı alan içerisine kurban kesim noktaları oluşturmak için çalışmalara başladık. Böylece kurbanını satın alan vatandaşlarımız aynı alan üzerinde kesimlerini de rahatlıkla gerçekleştirebilecek” şeklinde konuştu.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU