'15 Temmuz'un Teo-Politik Anatomisi'

Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde, 15 Temmuz'un Teo-Politik Anatomisi konulu panele katıldı. Panelde Kılıç, ülkemizin b

GÜNDEM 22.07.2019 14:31:00 0

İlahiyat Amfisi'nde düzenlenen panele ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Genel Sekreter Sami Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Yavuz, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, akademik ve idari personel, Çanakkale protokolü ve davetliler katıldı.

 

'SÖZDE 'CEMAAT' ETİKETİYLE İNSANIMIZIN EN SAMİMİ DUYGULARI SÖMÜRÜLDÜ'

 

Panel, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından açılış konuşmasını Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Erkul yaptı. Erkul, 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişiminin ardından irtibatlı ya da iltisaklı akademik personele idari soruşturmaların kamu hukuku açısından irdelenmesi konularında bilgi verdi. Daha sonra konuşmasını yapan Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, “Sıkı, gizli ve katı bir hiyerarşik yapılanmanın, sözde ‘cemaat’ etiketi ile insanımızın en samimi duygularını; insani, vicdani, ahlâki ve dinî hassasiyetlerini sözde ‘hizmet’ adı altında sömürerek uluslararası silahlı-örgütlü suç ağına nasıl dönüştüğü hususundaki sis perdesi artık aralanmış durumdadır. Arkasındaki karanlık ve gizli bağlantılarıyla terör örgütü elebaşı, sahte kurtarıcı kimliği ile zihinlerine ve inanç dünyalarına sızıp mankurtlaştırdığı kitlelere sadece dinî öğretiler telkin etmemiş, bilakis onları kişisel hırsları ve siyasi emellerini gerçekleştirmek için yıllarca gizli talimatlarıyla yönlendirmiştir. Söz konusu hain şahıs; maalesef yıllar boyu, büyük bir hokkabazlık ve sahtekârlıkla değişik mahfillerde kendisini; ılımlı İslam’ın tek sesi ve örneği, hizmet hareketinin ilham kaynağı, sıra dışı kabiliyetleri olan biri, yenilikçi, âlim, din adamı, öğretmen, yazar, entelektüel, vaiz, imam, barış elçisi gibi sıfatlarla tanıtmıştır." şeklinde konuştu.

 

'KANLI BİR ÖRGÜTE DÖNÜŞMÜŞTÜR'

 

Kılıç konuşmasının devamında, "Bütün bunların uluslararası sinsi uzantıları da olan örgütlü bir din istismarının kirli yüzünü maskelemek için üretilen maskeler olduğu bugün açıkça görülmektedir. Sahte kurtarıcı, sahte mesih, sahte mehdi ve sözde Hoca efendi rolüyle peşine taktığı insanlara sadece Türkiye’yi değil dünyayı da kurtarmayı vaat ederek ‘Biz, yeryüzünü bütünüyle fethetsek bile ona takılıp kalmadan gökyüzünü fethetmek için yollar aramalıyız.’ söylemi ve misyonuyla ‘Her yerde olmalıyız.’ hedefi ile başta devlet kurumları olmak üzere sivil topluma ve iktisadî faaliyet alanlarına sızmak için ilgili ilgisiz her insanı dinleme, fişleme, şantaj, karalama gibi metotlarla oralara yerleşmeye, sınavlarda soru çalma ve kopya, rüşvet ve iltimas ile rakip görülen insanları haksız yere suçlama, görevden alma, hapse atma, hatta ortadan kaldırma gibi gayrimeşru ve gayriahlaki taktik ve stratejilerle yaklaşan kıyameti ‘Altın Nesli’ vaat ederek yeryüzünde eşine ender rastlanır kanlı bir işgal hareketine, tankın namlusunu kendi halkının üzerine çevirerek kanlı bir örgüte dönüşmüştür. Hâlbuki Hz. Peygamberimizin, çerçevesini çizdiği savaş hukukunda yaşlıya, kadına, eli silah tutmayana, çocuğa, hayvana, ekine, tarlaya, ağaca, bahçeye zarar verilmesini yasaklamıştı. Bunlar, sivil halkın üzerine elindeki silahla besmele çekerek ateş edecek kadar canileşmişler ve güya bunu da Altın Nesil için, dünya nizamı için yapmışlardı.” dedi. Konuşmacılar anlatımlarını tamamladıktan sonra, hediye takdimi ile panel son buldu.

 

Haber / Buse SERİN