Adı dersliğe verildi   

Trakya Üniversitesi'ne uzun yıllar büyük hizmetleri olan ve Üniversite Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi iken yakın zamanda emekliye ayrılan Prof. Dr. Kenan Sarıdoğanâ

GÜNDEM 21.07.2019 08:24:00 0
Adı dersliğe verildi   

Tedavi ettiği hastalar kadar, yetiştirdiği hekimlerle de adından sıkça söz ettiren, yaptığı ulusal ve uluslararası çalışmalarla Ortopedi ve Travmatoloji alanının gelişmesi yolunda önemli hizmetlerde bulunan emekli öğretim üyesinin isminin Tıp Fakültesi dersliklerinden birine verilmesi dolayısıyla tören düzenlendi. Trakya Üniversitesi Senatosu tarafından alınan kararla, Tıp Fakültesi binasında bulunan Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı’nda gerçekleşen derslik açılışına, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Çopuroğlu, emekli öğretim üyemiz Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan, yakınları, öğrencileri ve birçok akademisyen katıldı.

 

HASTALARININ VE ÖĞRENCİLERİNİN GÖNLÜNDE MÜSTESNA BİR YERE SAHİP

 

Trakya Üniversitesi’ne, 1988 yılından 2018 yılına kadar aralıksız şekilde hizmet eden Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan’ın isminin verildiği derslik açılışında konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan ile çok güçlü bir arkadaşlık, dostluk ve kader birliği olduğunu vurgulayarak, bölgenin ve üniversitenin gelişmesinde önemli sorumluluklar üstlendiğini ifade ederek “Bilime yönelmiş ve bilimsel düşüncenin gelişmesinde önemli düzeyde katkıları olan Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan, kadirşinaslığı ile hastalarının ve öğrencilerinin gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Meslek ahlakı timsali, güler yüzlü, mesleğin vakar ve onurunu her daim taşıyan meslek büyüğü Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan’a, Üniversitemiz ve Fakültemiz’e, bugüne kadar yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki yaşantısında sağlıklı bir ömür diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

GURUR VE ONUR VERİCİ

 

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cem Çopuroğlu da “Böyle anlamlı günde yeniden hep birlikte bir aile ortamında olmak gerçekten gurur ve onur verici. Görev yaptığı yıllar içerisinde, açılışını gerçekleştireceğimiz derslikte kendisinden o kadar çok şey öğrendik ki ismini yaşatacak en müstesna ve güzide yerin burası olduğu kanaatindeyim. Güzel ve bir o kadar da anlamlı bir işe imza atıldığını düşünüyorum. Hocamızın, bizlere olan desteği devam ediyor. Bilgi ve tecrübelerinden faydalanmaya devam ediyoruz. Asistanlığımdan bugüne, katkı ve desteklerinden dolayı kendisine bir kez daha teşekkür ediyor, derslik açılışının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi. Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ise, Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan’ın pek çok alanda kendilerine öncülük ettiğini ve cesaret aşıladığını belirterek, bilgi ve tecrübesinden her daim yararlandıklarını söyledi. Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan sayesinde, tıpta ilerleme ve kendisini geliştirme fırsatı bulduğunu sözlerine ekleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, “Pek çok hekim ve bilim insanı örneğinde olduğu gibi bizlerin de yetişmesi ve gelişmesinde yadsınamaz katkıları oldu. Toplumları yarına taşıyacak olan gençlerin yetiştirilmesi, eğitilmesi ve topluma kazandırılmasında örnek bir şahsiyet olduğunu düşünüyorum. Hocamız için ne yapsak az gelir. Sayesinde pek çok önemli başarılar elde ettik. Bir nebze de olsa üzerimize düşeni yerine getirebilmişsek ne mutlu bizlere. Kendisine, sağlık ve mutluluk dolu uzun bir ömür diliyorum.” ifadelerini kullandı.

 

HER DAİM ÖRNEK BİR KİŞİLİK

 

Açılışta konuşan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da,  Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan’ın insanlığıyla ve hekimlik mesleğiyle her daim örnek bir kişilik olduğunu vurgulayarak, bu açıdan Kenan Hoca’nın her zaman bir referans isim olarak kalacağını belirtti. Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan’ın hekimlik mesleğinin duayenliği, yetiştirdiği sayısız hekimler sayesinde Trakya Üniversitesi’nin önemli bir karakteri ve yaşayan efsanesi haline geldiğini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Hocamız, insani değerleri, bilime olan tutkusu öğrenmeye ve öğretmeye olan iştiyakıyla, gelecek nesillere de ilham kaynağı olacaktır. Emekliliğinde de örnek paramadikal uğraşlarıyla bizlere rol model olmaya devam ediyor. Emekli olmasına rağmen hocamızın bilgi ve tecrübesinden faydalanmaya devam edeceğiz. Trakya Üniversitesi’nin ve Tıp Fakültesi’nin gelişmesine ve ilerlemesine yaptığı katkılardan dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Üniversitemiz ve Fakültemiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Açılışta söz alan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin emekli Öğretim Üyesi ve duayen Hocası Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan, uzun zamandır hizmet verdiği kurumundan yakın zamanda emekli olduğunu ancak çalışma arkadaşlarıyla bir araya gelmeyi sürdürdüğünü ifade ederek, böyle güzel bir törenle adının yaşatılacak olmasının ve dostlarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. İsminin verildiği salonun kendisi için oldukça anlamlı olduğunu ve önemli duygular barındırdığını ifade eden Prof. Dr. Kenan Sarıdoğan, isminin yaşatılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ