Yağışlar ayçiçeği üreticisini sevindirdi

Edirne Keşan'da etkili olan yağış, ayçiçeği üreticisinin yüzünü güldürdü. Türkiye'nin yemeklik ayçiçeği yağı ihtiyacının yüzde 30'unu karşılayan Edirne'

GÜNDEM 16.07.2019 15:13:00 0
Yağışlar ayçiçeği üreticisini sevindirdi

Ayçiçeği üretimi açısından olumlu bir yıl geçirildiğini belirten Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri Derneği Kurucu üyesi ve uzman tarım danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Lütfü Açar “Ekim sezonu içerisinde hava koşulları oldukça müsait gitti. Şu an itibariyle de düşen yağışlar ayçiçeği üretimi için olumlu olmuştur. Bundan sonraki süreçte de iyi bir verim beklentisi vardır. Oluşacak fiyat ortamı da inşallah çiftçimizi mutlu eder. Üreticinin mutlu olduğu bir ülkede, toplum da mutlu olur. Ayçiçeği hububattan sonra bölgede en fazla tarımı yapılan bitki” dedi.

 

CİDDİ BİR TARIMSAL FAALİYET

 

Ayçiçeği üretiminin bölgede ciddi bir tarımsal faaliyet olduğunu kaydeden Uçar “Yağlık ayçiçeğinin, üretiminden hasadına kadar, hasadından pazarlanmasına kadar geçen sürede iyi bir şekilde takip edilmesi gereklidir. Üretim öncesinde doğru uygulamalar yapılırsa, üretimde doğru hareket edilirse, üretimden sonraki faaliyetler de doğru bir şekilde izlenirse yılında getireceği iklimsel olumluluklar da üretim artışı sağlanacaktır. Üretim öncesinde toprağı iyi bileceğiz, tohumu ona göre seçeceğiz. Bitki beslemelerini buna göre ayarlayacağız” dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE