'Bu millet, Çanakkale ruhunun asla kaybolmayacağını bir kez daha gösterdi'

Kapaklı'da düzenlenen 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğinde konuşan Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, bu vatanın bedel ödenerek, kan dökülerek kazanıldığınÄ

GÜNDEM 16.07.2019 09:52:00 0

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kapaklı’da program düzenlendi. Saat 20.00’da Eski Belediye Meydanı’nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kuran-i Kerim tilaveti ile devam etti.

 

“HİÇ GÖRMEDİĞİ BİR HAİNLİKLE KARŞI KARŞIYA KALDI”

 

15 Temmuz sinevizyon gösterisinin ardından konuşan Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy “3 yıl önce yine bu akşam 15 Temmuz'da, tarih boyunca nice devletler kurmuş Türk milleti hiç görmediği bir hainlik ile karşı karşıya kaldı. O gün Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Cumhurbaşkanına, Türkiye Büyük Millet Meclisine, hükümetine, bakanlarına, bu ülkeye, bu vatana, Cumhuriyete, insanlarımızın geleceğine ipotek koymaya kalkan hain bir çete Türkiye'ye çok acı, karanlık, unutmamamız gereken bir gece yaşattı. Ancak hesap etmedikleri, bilmedikleri bir şey vardı; insanlar vardı, bu millet vardı, siz vardınız. Bunu dünyanın en gelişmiş ülkeleri, onların örgütleri, yöneticileri hesap edemediler” dedi.

 

 

“BURASI AYNI ZAMANDA VATANDI”

 

Türk milletinin tarih boyunca nice devletler kurduğunu, en son kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu topraklarda bedel ödeyerek kurduğumuz ve ilelebet yaşayacak olan son devletimiz, son Cumhuriyetimiz olduğunu kaydeden Ünlüsoy, “Yine hainlerin hesap etmediği bir şey vardı burası dünyadaki 200 devlet gibi sadece bir devlet değildi, sadece yönetimi olan, insanı olan, toprağı olan bir yer değildi. Burası aynı zamanda vatandı. Hepimizin vatanı burası” dedi.

 

“TÜRK MİLLETİ BU FEDAKARLIĞI HER ZAMAN GÖSTERMİŞTİR”

 

Bu vatanın bedel ödenerek, kan dökülerek kazanıldığını kaydeden Kaymakam Ünlüsoy, “Bu topraklar, İstiklal Marşımızda şairin 'bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı', 'Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda' dediği topraklardır. Burası bizim ebediyete kadar yaşayacağımız topraklardır. Kahraman Türk milleti 15 Temmuz’da gösterdiği fedakarlığı tarihimizde, sıkıştığımız anlarda her zaman göstermiştir her zaman da gösterecektir” diye konuştu.

 

 

“DAHA DA İLERİYE GİDECEĞİZ”

 

Meydanları yeniden dolduran vatandaşlara teşekkür eden Ünlüsoy “15 Temmuz 2016 akşamı Türkiye'nin çeşitli yerlerinde özellikle İstanbul'daki ve Ankara'daki hain saldırılarda 251 vatandaşımız şehit oldu. 2 bin 194 gazimiz var. Binlerce gönülden gazimiz var, yüz binlerce milyonlarca gazimiz var. Kimse unutmasın ki Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuruluşundan bu yana geçen, biraz önce saydığım Çanakkale Savaşı’nda, Birinci Dünya Savaşı’nda ve Kurtuluş Savaşı’nda biz bedel ödedik, kan verdik, can verdik. Nihayetinde bu ülkeyi elimizden almak için zaman zaman çeşitli senaryolar uyguladılar. 12 Eylül 1980’den önce sağcı solcu diye bölmeye kalktılar bu ülkeyi. Alevi-Sünni diye bölmeye kalktılar. Daha sonra Kürt- Türk diye bölmeye kalktılar. Ama biz her zaman bu dış güçleri ve işbirlikçilerini bozduk ve bugünlere geldik ve inşallah daha ileriye gideceğiz” dedi.

 

BU ÜLKE ÇOK BADİRELER ATLATTI

 

Mustafa Ünlüsoy’un konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaptığı konuşma Kapaklı halkına sinevizyon eşliğinde sunuldu. Programda daha sonra konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin “15 Temmuz ile ilgili söylenecek çok şey var, sabaha kadar konuşabiliriz. Vatanımız için canını seve seve can veren tüm şehitlerimizin manevi huzurlarında saygıyla sevgiyle eğiliyorum, şükranla yad ediyorum hepsini. Mekanları cennet olsun inşallah” dedi.

 

15 TEMMUZ’DA ÖYLE OLMADI

 

Türkiye’nin, Cumhuriyet rejimi ile yönetilmeye başlandıktan sonra çok badireler atlattığını söyleyen Başkan Çetin “Hep amaç bu ülkenin kalkınmasını, gelişmesini, kendi ayakları üstünde durmasını engellemekti. Yıllarca böyle devam etti, ancak bu sefer 15 Temmuz da öyle olmadı” dedi.

 

 

DARBE YAPILMAYACAĞINI KALIN BİR ÇİZGİ İLE ALTINI ÇİZDİ

 

Bu aziz milletin milli iradeye, sandığa sahip çıkmak için genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle sadece Türk bayrağını alarak meydanlara indiğini kaydeden Çetin “Ve kandırılmış olan bizim çok kutsal ordumuz olan önemli bir gücümüz olan, değerimiz olan Türk ordusunun içine sızmış olan o hainlerin oyununu bozmak için millet olarak sokaklara döküldük. Bu ülkeye dışarıdan bir güç saldırmaya kalksa evvel Allah silahlı güçlerimiz, polisimiz, emniyet güçlerimiz, jandarmamız hep üstesinden gelir ve o ordunun yanında bu millette elindeki silah ile sahalara iner ve mücadelesini verir. Bu milletin evinde silahı hep vardır aslında. Ama 15 Temmuz’da hiç kimse silah ile inmedi. Neden inmedi? Çünkü ona karşı silahı doğrultanı kendi evladı bildi, ordusunu kutsal bildi. Teyzeler vardı meydanlarda, ablalarımız vardı. Ne diyorlardı askere? 'Yapma evladım sizi kandırıyorlar' diyorlardı.  Elindeki bayrağı ile yanlışa işaret ediyorlardı. Tek gayeleri demokrasiye, milli iradeye sahip çıkmak, istikrarı korumaktı. Hamdolsun böyle bir memleketin evladı olduğum için şükrediyorum, şükranlarımı sunuyorum hepinize. 15 bu millet, ruhunda, geninde olan Çanakkale ruhunun asla kaybolmayacağını bir kez daha gösterdi. Bu büyük destan yazılırken şehit olan bütün vatandaşlarımıza rahmet diliyorum, gazilerimizi minnet ile selamlıyorum. Allah hepsinden razı olsun. Şehitlerimizin mekanının cennet olduğuna yürekten inanıyoruz. Çünkü biz bu inançla büyümüş bu inançla yetişmiş bir milletiz” dedi.

 

ŞİİRLER OKUNDU

 

15 Temmuz konulu sinevizyon gösterisinin ardından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. Kaside ve ilahilerin okunması ve 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterisinin ardından saatler 00.13’ü gösterdiğinde ilçe merkezindeki tüm camilerde sela okundu.

 

Haber  / Gülveren ALTUNOĞLU